Νέο περιστατικό λαθραλιείας στη λίμνη Αώου

Τοπικά

Μία μεγάλη ποσότητα κυπρινοειδών, που είχαν αλιευθεί παράνομα από τη λίμνη πηγών Αώου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε την Κυριακή από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ατόμου που εντοπίστηκε να τα έχει στην κατοχή του.

Το συμβάν καταγράφηκε την Κυριακή, όπως ενημερώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων. Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα που οδηγούσε βρέθηκαν δίχτυα αλιείας, γεμάτα με κυπρινοειδή, καθώς και αυτοσχέδιες σακούλες μεταφοράς ψαριών. Συγκεκριμένα, ο ΑΣ Ερασιτεχνών Αλιέων κάνει λόγο για δύο δίχτυα μήκους 50 μ το καθένα, με «μάτια» οκτώ εκατοστών. Μέσα σε τέσσερις αυτοσχέδιους σάκους εντοπίστηκαν 46 κυπρινοειδή σε αναπαραγωγική ηλικία συνολικού βάρους 60 κιλών.

Επτά ημιθανή κυπρινοειδή μεταφέρθηκαν άμεσα στη λίμνη, ανέκτησαν πλήρως τις αισθήσεις τους και επανήλθαν με ασφάλεια στο φυσικό τους περιβάλλον.

«Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην επιτήρηση και ιδιαίτερα τον θηροφύλακα Δημ. Κασελούρη, το Σώμα της Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ, τον υπεύθυνο της Θηροφυλακής Παναγιώτη Σκαμαντζούρα καθώς και τον πρόεδρο και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της Ε’ ΚΟΗ για την αμέριστη και έμπρακτη συνδρομή τους στις προσπάθειές μας για την επιβολή του Νόμου.

Επίσης απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση ώστε έστω και την ύστατη στιγμή να μην κατατεθεί προς ψήφιση το Νομοσχέδιο που ακυρώνει τις προσπάθειες της Θηροφυλακής και επιβραβεύει τους παρανομούντες.

Τόσο οι Κυνηγετικές Οργανώσεις όσο και 10 Σύλλογοι Ερασιτεχνικής Αλιείας της Βόρειας Ελλάδας έχουν υποβάλλει γραπτώς τις προτάσεις τους για την ενίσχυση του ρόλου της Θηροφυλακής και όχι για την υποβάθμισή του όπως περιέργως επιθυμούν επώνυμοι και μη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.