Να προχωρήσουν οι ενέργειες για νέο Αστυνομικό Μέγαρο

Τοπικά

Να προχωρήσουν οι ενέργειες και οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου Αστυνομικού Μεγάρου στα Ιωάννινα ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου.

Η Ένωση με τους εκπροσώπούς της προσπαθεί να διατηρήσει το ενδιαφέρον ζωντανό και να προχωρήσουν οι ενέργειες τόσο για την εξεύρεση χώρου όσο και για τα κονδύλια που απαιτούνται για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ο πρόεδρος  της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου κ. Θοδωρής Κολιοπάνος ρωτήθηκε για την πορεία των συζητήσεων που ξεκίνησαν μετά και την επίσκεψη του Υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου (σ.σ. τον Μάιο).

Τότε, ο υφυπουργός είχε εξηγήσει ότι υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης ενός τέτοιου έργου μέσω ΣΔΙΤ ενώ είχε ακολουθήσει και σύσκεψη στο Δημαρχείο των Ιωαννίνων όπου είχαν συζητηθεί πολλές παράμετροι του θέματος.

Ο κ. Κολιοπάνος επανέρχεται και επισημαίνει την σημασία που έχει να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα για να συνεχιστεί η προσπάθεια για την ανεύρεση κατάλληλης έκτασης προκειμένου να κατασκευαστεί νέο και σύγχρονο αστυνομικό μέγαρο.

Ουσιαστικά, όπως υπογράμμισε είναι σημαντικό να βρεθεί η έκταση και να προχωρήσει το έργο αφού όλοι κατανοούν ότι είναι αναγκαίο να μεταφερθούν εκτός του κέντρου των Ιωαννίνων οι υπηρεσίες της Αστυνομίας.

«Είναι πολλά τα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε – ειδικά για τους ηλικιωμένους ή για ευπαθείς ομάδες είναι δύσκολη η πρόσβαση στο Μέγαρο. Την ίδια ώρα έχουμε ανάγκη από ένα σύγχρονο κτήριο που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που έχουμε αφού το υφιστάμενο κτήριο είναι παλιό και έχει φτιαχτεί πολλές δεκαετίες πριν και δεν επαρκεί πια για την κάλυψη των σημερινών αναγκών» είπε ενώ τελούν εν αναμονή για τις επόμενες κινήσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Προβληματισμός για την αύξηση των περιστατικών βίας

Δοθείσης της ευκαιρίας ο κ. Κολιοπάνος ρωτήθηκε και για την βία. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε καθημερινά να αυξάνονται τα περιστατικά εκδήλωσης βίας. Ο προβληματισμός είναι έντονος και στους αστυνομικούς «παρακολουθούμε και εμείς αυτή την ολοένα και αυξανόμενη επιθετικότητα. Υπάρχει προβληματισμός και προσπαθούμε και από την πλευρά μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε και στο πλαίσιο των ενημερώσεων των πολιτών. Η καραντίνα της πανδημίας σίγουρα επηρέασε δραματικά την κατάσταση πολλών πολιτών» σημείωσε μεταξύ άλλων  ο πρόεδρος των Αξιωματικών.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ