Παράταση για τις δηλώσεις

Οικονομία

Μονόδρομος ήταν η ανακοίνωση της παράτασης ενός μηνός που αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί  3.471.103  δηλώσεις σε σύνολο 6,4 εκατομμυρίων. Δηλαδή ένας στους δύο δεν την έχει υποβάλλει ακόμη και άρα δεν γινόταν να μη δοθεί παράταση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Λογιστών/Φοροτεχνικών Σπύρος Μπέκας παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου, η χρονική αυτή παράταση κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Και αντικατάσταση συσκευών

Στο μεταξύ, άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr, και οι ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με το ΑΦΜ τους μπορούν να κάνουν αίτηση επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.