Μπλόκα για τήρηση των μέτρων

Τοπικά

Ασταμάτητοι είναι οι έλεγχοι των αστυνομικών όλης της χώρας χωρίς να αποτελεί εξαίρεση η Ήπειρος. Περιπολικά, μηχανές ακόμα και αυτοκίνητα της ασφάλειας έχουν αναπτυχθεί σε όλο το οδικό δίκτυο με στόχο να φροντίσουν ότι τηρούνται οι κανόνες τόσο ως προς τον λόγο της εκάστοτε μετακίνησης όσο και για να αποτραπεί ο συνωστισμός πολλών ατόμων στο ίδιο όχημα.
Ένας δεύτερος λόγος είναι να μην μπορέσουν να μετακινηθούν στην ύπαιθρο και στα χωριά όσοι θέλουν να περάσουν παραδοσιακά το Πάσχα, παρά τα περιοριστικά μέτρα.
Μέχρι σήμερα πάντως, η Ήπειρος συνολικά αναδεικνύεται στην περιφέρεια με τις λιγότερες παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις επί του συνόλου της επικράτειας, ενώ ακόμη λιγότερα είναι τα ποσοστά και οι αριθμοί των παραβάσεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας.
Στην Ήπειρο, τη Μεγ. Πέμπτη βεβαιώθηκε μόλις μία τέτοια παράβαση, σε σύνολο 81 σε όλη τη χώρα,
Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν την ίδια ημέρα 1.738 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια αλλά μόνον οι 20 αφορούσαν στην Ήπειρο.
Στον κόμβο της Εγνατίας στην Πεδινή, το πρωί της Μεγ. Παρασκευής, σε ένα από τα μπλόκα της Αστυνομίας, τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο της πόλης, ελέγχθηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα, οι οδηγοί και οι συνεπιβάτες, με τον Αστυνόμο Β’ και εκπρόσωπο Τύπου της ΓΑΔ Ηπείρου Ηλία Μήτσιο να αναφέρεται στην εντατικοποίηση των μέτρων, και να απευθύνει εκ νέου συστάσεις και έκκληση στους συμπολίτες να τηρούν τα μέτρα που εφαρμόζονται για τις μετακινήσεις.
«Ίσως σε πολλούς γινόμαστε κουραστικοί με τους εντατικούς και επαναλαμβανόμενους ελέγχους, αλλά αυτοί είναι απαραίτητοι για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας κι έτσι θα συνεχίσουμε και τις επόμενες ημέρες. Η Ήπειρος βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στις παραβάσεις και αυτό οφείλεται στην υπεύθυνη στάση των πολιτών, αλλά έχουν συντελέσει και τα μέτρα και οι δράσεις της Αστυνομίας», ανέφερε ο κ. Μήτσιος.

Υγειονομικό υλικό μοίρασε η ΕΑΥΝΙ

Στο πλευρό των συναδέλφων τους αστυνομικών, που βρίσκονται στο καθήκον, και αυτές τις ημέρες, ενώ παράλληλα κάποιοι άλλοι εξακολουθούν να βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, βρέθηκαν το πρωί της Μεγ. Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων και μέλη του συμβουλίου, ώστε να ευχηθούν καλή δύναμη και Καλή Ανάσταση, παράλληλα όμως να διαθέσουν και υγειονομικό υλικό για την ατομική προστασία των αστυνομικών.
Ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΙ Αν. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στον πολλαπλό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η ΕΛ.ΑΣ την περίοδο αυτή, και λόγω των αυστηρών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωναϊού και εξαιτίας της συνεχιζόμενης έντασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Εξέφρασε δε, τις θερμές ευχαριστίες προς τους συναδέλφους αστυνομικούς, που και αυτοί αντιμετωπίζουν τους ίδιους περιορισμούς, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να ελέγχουν και την τήρηση των μέτρων.