Μέλι κάθε μέρα στη διατροφή μας και εννοείται στα γλυκά! 

Τοπικά

Ο κ. Αναστάσιος Ποντίκης ξεκαθάρισε ότι «είναι προτιμότερο να αγοράσει κάποιος σιρόπι αντί να πάρει νοθευμένο μέλι»

Τα οφέλη του για την υγεία είναι πολλά και τεκμηριώνονται μέσα από δεκάδες επιστημονικές μελέτες.

Το «νέκταρ των θεών», δεν είναι απλώς μια γλυκαντική ύλη αλλά ένα μοναδικό στο είδος του προϊόν , πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, άρωμα και γεύση που έχει την δυνατότητα να δρα συμπληρωματικά βοηθώντας τον οργανισμό μας να καταπολεμήσει διάφορες ασθένειες.

Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού συλλόγου Αρισταίος μιλώντας για το μέλι, που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική του, κάλεσε τους καταναλωτές και ειδικά τις νοικοκυρές που φτιάχνουν γλυκά να αγοράζουν μέλι με πιστοποίηση ή από τοπικούς παραγωγούς.

Ο κ. Αναστάσιος Ποντίκης ξεκαθάρισε ότι «είναι προτιμότερο να αγοράσει κάποιος σιρόπι αντί να πάρει νοθευμένο μέλι που πολλές φορές περιέχει συστατικά επικίνδυνα για την υγεία «προσοχή τι αγοράζουμε ειδικά όταν δεν υπάρχει σήμανση και όταν η τιμή είναι χαμηλή. Καλύτερα να κάνουν σιρόπι παρά να χρησιμοποιήσουν μέλι αμφιβόλου ποιότητας» επεσήμανε.

Το μέλι χρησιμοποιείται ευρέως στην παρασκευή των χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων ενώ και σε πολλά γιορτινά φαγητά είναι στα απαραίτητα συνοδευτικά.

Ο πιο απλός τρόπος για να καταλάβει κανείς αν ένα μέλι είναι αγνό είναι να διαπιστώσει τη ρευστότητα του κινώντας το βάζο. Όσο πιο πηχτό και παχύρρευστο είναι το μέλι τόσο λιγότερη υγρασία περιέχει, επομένως τόσο καλύτερη είναι και η ποιότητά του.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ