Μέχρι την Παρασκευή ο καύσωνας

Τοπικά

Θα συνεχιστεί για μερικές ακόμη ημέρες ο καύσωνας με την αξιοσημείωτη διάρκεια, που ταλαιπωρεί την Ελλάδα –και την περιοχή- από την περασμένη εβδομάδα. 

Η κατάσταση στην περιοχή των Ιωαννίνων είναι καλύτερη από άλλες περιοχές, αν και ο υδράργυρος έχει ξεπεράσει τους 40 βαθμούς. Σημειώνεται πως το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας, που έχει καταγραφεί στα Γιάννενα, είναι οι 43 βαθμοί, το οποίο δεν αναμένεται να ξεπεραστεί, όμως ένα δεκαήμερο με θερμοκρασίες από 39-41 βαθμούς είναι μάλλον πολύ περισσότερο δύσκολο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μετεωρολογίας και πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα από σήμερα Τρίτη και μέχρι την Πέμπτη ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση μέχρι δύο βαθμούς και λίγο μεγαλύτερη από την Παρασκευή που θα αναπτυχθούν νεφώσεις και η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς.

Ωστόσο, οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές στο υδροδοτικό σύστημα του λεκανοπεδίου και σε αυτό που καλύπτει το δίκτυο της ΔΕΥΑΙ αλλά και σε εκείνο του συνδέσμου ύδρευσης με πολλές περιοχές να καταγράφουν πολύωρες διακοπές στη διάρκεια της ημέρας.

Στα όρια του δήμου Ιωαννιτών και στο δίκτυο της ΔΕΥΑΙ τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στη ΔΕ Παμβώτιδας με τον κ. Μπαρτζώκα να επιβεβαιώνει εκτός από τις εκκλήσεις για συνετή χρήση του πόσιμου νερού ότι γίνονται ήδη συζητήσεις για το ενδεχόμενο να υπάρξουν προγραμματισμένες διακοπές ανά περιοχή, ώστε να υπάρχει σχετική επάρκεια νερού στο δίκτυο σε όλες τις περιοχές, για κάποιες ώρες της ημέρας.

«Είναι αλήθεια ότι το συζητήσαμε και η εφαρμογή του θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες εάν δεν λυθεί με τα υπάρχοντα μέσα το πρόβλημα στο νότιο τμήμα του λεκανοπεδίου. Υπάρχουν κι άλλες περιοχές με προβλήματα όπως η Αγία Μαρίνα ή τα Μάρμαρα και το μόνο που μπορούμε να ζητήσουμε από τους πολίτες είναι να μην σπαταλούν το πόσιμο νερό για άλλες χρήσεις, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ… άκυρος αποδείχθηκε πως ήταν ο συναγερμός της ΔΕΥΑΙ την Παρασκευή όταν διαπιστώθηκε πως σε αγροτική περιοχή στο Πέραμα μία μεγάλη έκταση είχε πλημμυρίσει, με συνέπεια να ξεκινήσουν εργασίες για τον εντοπισμό της διαρροής στο δίκτυο ύδρευσης.

Οι εργασίες διήρκεσαν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου όταν διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα δεν αφορούσε το δίκτυο της ΔΕΥΑΙ, αλλά δίκτυο του ΤΟΕΒ που χρησιμοποιεί νερό για άρδευση.