Με θετικό πρόσημο οι προσλήψεις, αλλά χρειάζονται επιπλέον μέτρα

Τοπικά

Ο κ. Στέφανος Μιχάλης υποστήριξε ότι χρειάζονται και άλλα μέτρα που θα βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων

Με θετικό πρόσημο για την εκπαιδευτική κοινότητα, σύμφωνα και με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων,  οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται σε πολλές σχολικές μονάδες εξαιτίας νόσησης εκπαιδευτικών με Covid.

Ο κ. Στέφανος Μιχάλης υποστήριξε ότι χρειάζονται και άλλα μέτρα που θα βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων λέγοντας ότι οι εκπαιδευτικοί με τρίμηνες συμβάσεις θα βοηθήσουν στο εκπαιδευτικό έργο αλλά δεν φτάνει αυτό: «Θα πρέπει να πάρουν και άλλα μέτρα. Ήδη, νοσούν πολλοί συνάδελφοι. Στο σχολείο που βρίσκομαι εγώ νοσούν τρεις εκπαιδευτικοί. Θα μπορούσαν να μειώσουν τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα και φυσικά να βρουν και άλλους χώρους για να γίνονται μαθήματα ώστε να περιοριστεί ο συνωστισμός των μαθητών στις αίθουσες» τονίζει ο κ. Μιχάλης λέγοντας ότι από την πλευρά τους θα συνεχίσουν να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες στην εκπαίδευση των παιδιών όλων των βαθμίδων.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ επανέλαβε ότι οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν:

– Κατάργηση της τροπολογίας που αύξησε τους μαθητές ανά τμήμα στους 25.

– Εξεύρεση χώρων από τους Δήμους για αραίωση των τμημάτων και ασφαλή λειτουργία του  ολοήμερου όπου συγχρωτίζονται μαθητές διαφορετικών τάξεων   και ηλικιών.

– Ολιγοήμερο κλείσιμο τμήματος και ιχνηλάτηση  μετά από θετικό κρούσμα και κατάργηση του 50+1 για το κλείσιμο ενός τμήματος.

– Βελτίωση συνθηκών καθαριότητας στα σχολεία.

– Προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο από τον ΕΟΔΥ και σύνδεση των σχολικών μονάδων με τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και η οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ