Με συμβολισμούς οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στα Γιάννενα

Τοπικά

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τηρώντας όλα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωναϊού κορυφώθηκαν την Πέμπτη οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και την Ελληνική Επανάσταση του 1821. 

Οι επίσημες εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας η εκπαιδευτικός Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου. 

Οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, περιορισμένοι με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, κατέθεσαν στη συνέχεια στεφάνι στο Ηρώον. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Γιώργος Αμυράς ενώ στεφάνι κατέθεσαν ακόμα η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Παρέστησαν ακόμα ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κκ Μάξιμος.

Λίγο πριν από την τελετή στον ουρανό των Ιωαννίνων πέταξαν δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα μηνύματα που στέλνει η εθνική επέτειος για τη σημερινή Ελλάδα σε συνδυασμό με τον εορτασμό των 200 χρόνων, κυριάρχησαν στις δηλώσεις του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά, της βουλευτή Μερόπης Τζούφη, του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ.