Έκκληση για συνεργασία στην ιχνηλάτηση και τήρηση των μέτρων

Τοπικά

Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν πέφτει και η ανησυχία μεγαλώνει καθημερινά καθώς η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι μεγάλη! 

Την ίδια ώρα, έκκληση προς τους πολίτες  να τηρούν τα μέτρα πρόληψης από τον κορωναϊού, απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, εστιάζοντας και στην ανάγκη να υπάρχει συνεργασία στο στάδιο των ιχνηλατήσεων. 

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Ήπειρος εδώ και αρκετές εβδομάδες εμφανίζει έναν απρόσμενα μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στα Γιάννενα, καθώς στις άλλες τρεις περιφερειακές ενότητες η κατάσταση -προς το παρόν- έχει βελτιωθεί. 

Θέλω να απευθύνω για μια ακόμη φορά έκκληση προς όλους ώστε τις επόμενες μία- δύο εβδομάδες να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να τηρούνται τα μέτρα. Να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να σταματήσουν τις συναθροίσεις και τις μαζώξεις πριν ή μετά από κοινωνικές εκδηλώσεις, (κηδείες και μνημόσυνα κ.α.). Όπως έχει διαπιστωθεί -από τις ιχνηλατήσεις- ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων προέρχεται από αυτές τις κατηγορίες. 

Θέλω επίσης να απευθύνω και μια έκκληση σε όσους βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό: Να συνεργάζονται με τους υπαλλήλους που εργάζονται για τις ιχνηλατήσεις, να δίνουν όλες τις πληροφορίες που τους ζητούνται, ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα κι άλλα άτομα που τυχόν έχουν προσβληθεί. Στον τομέα αυτό έχει γίνει μια πολύ καλή ουσιαστική και αποτελεσματική εργασία τους προηγούμενους μήνες, θα πρέπει να συνεχιστεί  στο ίδιο επίπεδο, ώστε να ελέγξουμε πλήρως τη διασπορά». 

 

Ανοικτές δράσεις για rapid tests

 

Στο μεταξύ, ανοικτές δράσεις για rapid tests, για το κοινό, συνεχίζονται από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ Ιωαννίνων και την ερχόμενη εβδομάδα 29 Μαρτίου-4 Απριλίου.

Αυτές έχουν ως εξής:

-Καθημερινά και Σαββατοκύριακο 8.00-15.00 ανοικτή δράση για το κοινό σε σταθερό σημείο στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Χατζηκώστα απέναντι από την πύλη.

– Τρίτη 30/03 Drive Through 8.30-15.00 μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου

– Πέμπτη 01/04 11.00-14.00 ανοικτή δράση στο Κεφαλόβρυσο

– Παρασκευή 02/04 Drive Through 8.30-15.00 μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου

– Παρασκευή 02/04 10.30-14.00 ανοικτή δράση στο Δίστρατο.