Με πλήθος κόσμου η πορεία της 6ης Δεκέμβρη

Τοπικά

Ξανά στους δρόμους βρέθηκε ο κόσμος στις 6 Δεκεμβρίου στα Γιάννενα, για να τιμήσει την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ξανά στους δρόμους βρέθηκε ο κόσμος στις 6 Δεκεμβρίου στα Γιάννενα, για να τιμήσει την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από σφαίρα αστυνομικού το 2008 στα Εξάρχεια, με μεγαλύτερη συμμετοχή από τα τελευταία χρόνια, με τη φετινή πορεία συνέπεσε με ακόμη ένα γεγονός αστυνομικής επίθεσης σε βάρος του 16χρονου ο οποίος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από το συμβάν στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, δύο ήταν οι πορείες που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Τρίτης, με 300 περίπου άτομα να ξεκινούν από την Ακαδημία με πανό φοιτητικών συλλόγων, ενώ μισή ώρα αργότερα, ακόμη 700 άτομα ξεκίνησαν από το ίδιο σημείο με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, ενώ δεν έλειψαν και διαμαρτυρίες για το περιστατικό της έκρηξης σε λεβητοστάσιο σχολείου στις Σέρρες, από το οποίο έχασε τη ζωή του ένας  11χρονος μαθητής.

Ταυτόχρονα, μεγάλη ήταν η αστυνομική παρουσία με μονάδες των ΜΑΤ να βρίσκονται στην αρχή της Ν. Ζέρβα, την 28ης Οκτωβρίου να είναι κλειστή με κλούβα η οποία ήταν παρκαρισμένη κάθετα στο αστυνομικό μέγαρο, με άλλες ομάδες αστυνομικών να βρίσκονται σε άλλα σημεία.

Στην πορεία της πλατείας προς την πλατεία, σημειώθηκε και ένα πολύ μικρής έντασης περιστατικό, όταν ένα τμήμα της σταμάτησε στην 28ης Οκτωβρίου φωνάζοντας συνθήματα κατά αστυνομικών, οι οποίοι πέταξαν δύο κρότου λάμψης, χωρίς να υπάρξει συνέχεια στο περιστατικό και τη πορεία να καταλήγει στην πλατεία, όπου και ολοκληρώθηκε.