Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ/ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ -«Τρέχουν» οι υποχρεώσεις για τους πολίτες

Οικονομία

Για τα τρέχοντα οικονομικά θέματα ρωτήθηκε ο πρόεδρος των Λογιστών/Φοροτεχνικών Σπύρος Μπέκας

Για τα τρέχοντα οικονομικά θέματα ρωτήθηκε ο πρόεδρος των Λογιστών/Φοροτεχνικών Σπύρος Μπέκας, αφού το τέλος του χρόνου σηματοδοτεί μια σειρά από υποχρεώσεις για τους φορολογούμενους πολίτες, με ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, αλλά και μια σειρά άλλων πληρωμών να βρίσκονται στην ατζέντα των πληρωμών.

Όσον αφορά την επιταγή ακρίβειας, ο κ. Μπέκας ανέφερε ότι σύμφωνα με τη κυβέρνηση θα δοθούν τα χρήματα ως τις 20 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, πρόκειται να εισπράξουν το επίδομα ακρίβειας των 250 ευρώ περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, ευάλωτοι πολίτες και οικογένειες.

Αναλυτικότερα, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση δικαιούνται όσοι κατά το μήνα Νοέμβριο 2022 λαμβάνουν, οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, προσυνταξιοδοτική παροχή, αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) και συνταξιοδοτικές παροχές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85).

Ποιοι θα πάρουν «διπλή» επιταγή

Διπλή «δόση» θα λάβουν και οι 225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενώ μιάμιση δόση θα δουν στον λογαριασμό τους 735.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, ενώ κερδισμένα είναι τα ζευγάρια που και οι δυο σύζυγοι είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, καθώς εκεί θα καταβάλλεται διπλή, δηλαδή 500 ευρώ στο νοικοκυριό.