Με πενήντα εμβόλια ξεκίνησε ο εμβολιασμός στα παιδιά 5-12 ετών

Τοπικά

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου για την μετάλλαξη

Χριστούγεννα στη σκιά της Όμικρον με τους επιστήμονες και την κυβέρνηση να παρακολουθούν την εξάπλωση στη χώρα, έτοιμοι και για νέα μέτρα, αν χρειαστεί.

Τα Χριστούγεννα είναι σημείο αναφοράς για το 2022, καθώς το νέο κύμα της πανδημίας με χιλιάδες νέες διαγνώσεις αναμένεται να κορυφωθεί από τις αρχές ως τα μέσα Ιανουαρίου.

Πρωταρχικός στόχος, όπως επισημαίνει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σταυρούλα Τσιάρα μιλώντας στο Itv, «είναι να περάσουμε με ασφάλεια τις γιορτές δίνοντας έμφαση στην χρήση όλων των προληπτικών μέτρων όπως πλύσιμο χεριών και χρήση μάσκας».

Πιέζεται το δημόσιο σύστημα υγείας

Η πίεση στους υγειονομικούς τα τελευταία δύο χρόνια  είναι μεγάλη και η κούραση όλων δεδομένη. Αυτή την στιγμή το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δέχεται πίεση στις διασωληνώσεις ενώ καλύτερη είναι η κατάσταση στις Μονάδες νοσηλείας ασθενών με Covid 19.

Η κα. Τσιάρα επισημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να σπεύσουν να θωρακιστούν με την τριτη δόση κάνοντας ειδική αναφορά στους ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας όπως οι καρκινοπαθείς, οι διαβητικοί και πολλοί άλλοι με χρόνια νοσήματα.

«Να κάνουν την αναμνηστική δόση ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο προστατευμένοι από την πανδημία και την μετάλλαξη που ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της» ανέφερε μεταξύ άλλων χτυπώντας συναγερμό ειδικά για τους ανθρώπους που μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία για θεραπείες.

50 εμβόλια σε παιδιά 5-12 ετών

Στο μεταξύ, ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι εμβολιασμοί παιδιών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με την κα. Τσιάρα έχουν δημιουργήσει ένα εμβολιαστικό κέντρο ειδικά για τα παιδάκια από πέντε έως 12 ετών. Οι ημερήσιοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε πενήντα. Το εμβολιαστικό εξαιτίας των αργιών του Σαββατοκύριακού θα λειτουργήσει ξανά την Δευτέρα το πρωί!

Η ζήτηση είναι μεγάλη όπως ανέφερε η κα. Τσιάρα και πολλοί γονείς αναζήτησαν ραντεβού και σε κοντινούς νομούς προκειμένου να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ