«Μαυρίζει» το Τέροβο – Πηγάδια και παραδίδεται στο τέλος Αυγούστου

Τοπικά

Σύνδεση Ιόνιας Οδού -Τζουμέρκων

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα του νέου οδικού άξονα που θα συνδέει την Ιόνια Οδό με την 2η Επαρχιακή Οδό προς τα Πράμαντα, με την πρώτη στρώση του ασφαλτοτάπητα να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης υπολογίζεται ότι ως το τέλος Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη στρώση του ασφαλτοτάπητα, εκτιμάται όμως ότι εφόσον απαιτηθεί από τις κυκλοφοριακές συνθήκες και την επισκεψιμότητα ειδικά τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου, μπορεί να παραδοθεί σε τμηματική χρήση στους πολίτες.

Το μεγάλο ζήτημα βέβαια και για την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και για το συγκεκριμένο έργο δεν είναι άλλο από τη συνέχειά του μετά τα Πηγάδια προς την Γέφυρα Πλάκας και την αναβάθμιση της επαρχιακής οδού. Η υπόθεση βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά την προσφυγή ενδιαφερόμενων εταιρειών, με τον κ. Καχριμάνη να επισημαίνει πως υπάρχει αγωνία για την οριστική απόφαση.

Πιέζει για τον ιχθυογεννητικό σταθμό

Από τη Μουσιωτίτσα όπου βρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης επανέλαβε όπως είχε κάνει και σε πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο ότι στις προθέσεις της περιφερειακής αρχής είναι να αποκτήσει η Περιφέρεια τον κρατικό ιχθυογεννητικό σταθμό στο Λούρο για την παραγωγή του ενδημικού είδους της πέστροφας, με το οποίο θα εμπλουτίζονται τα ποτάμια της Ηπείρου.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή της πεζογέφυρας στην Μουσιωτίτσα που κατέρρευσε το χειμώνα μετά από τις μεγάλες πλημμύρες στον Λούρο.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ