«Ψήφισαν» διά της αποχής για τους ΣΜΑ

Τοπικά

Ηχηρή απουσία της πλειονότητας των μελών του ΑΣΔΑ από τη συνεδρίαση για την ανάθεση της λειτουργίας των ΣΜΑ σε ιδιώτη πάροχο

Ήταν μάλλον αναμενόμενο και δεδομένο, ότι η επίτευξη  απαρτίας στο ΔΣ του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων, θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί, ειδικά μάλιστα για μία συνεδρίαση που επρόκειτο να συζητηθεί η προοπτική του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση της λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης σε ιδιώτη ανάδοχο για 1+1 χρόνια με προϋπολογισμό 8 εκ. ευρώ.

Από τη μία, το κακό προηγούμενο με ευθύνη της διοίκησης του Συνδέσμου στο ίδιο θέμα της λειτουργίας των ΣΜΑ όπου δε δικαιώθηκε για τους χειρισμούς του στη δοκιμαστική λειτουργία, και από την άλλη ο συνδυασμός της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης στους δήμους με τις αντιδράσεις των εργαζόμενων, «τίναξαν στον αέρα» την προσπάθεια της συνεδρίασης και της λήψης απόφασης. Το Δ.Σ μπορεί να συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή Δευτέρα με την ίδια θεματολογία πλην όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν και τη Δευτέρα θα βρεθούν περισσότεροι «πρόθυμοι» να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, έχοντας επιπλέον και την Περιφέρεια Ηπείρου απέναντί τους, η οποία υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη λειτουργία δε μπορεί να γίνει από ιδιώτη πάροχο, αλλά μόνο από δημόσιο πάροχο που θα πρέπει να προσλάβει ή να διαθέσει μόνιμο προσωπικό.

Αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας, ότι ελάχιστοι είναι οι αιρετοί του πρώτου βαθμού της αυτοδιοίκησης που θα μπουν στη διαδικασία να συμμετέχουν ή να υπερψηφίσουν μία τέτοια απόφαση, λίγους μόλις μήνες πριν τις εκλογές ειδικά μάλιστα αν χρειαστεί να φέρουν στα δημοτικά τους συμβούλια προς συζήτηση το ενδεχόμενο της αύξησης των ανταποδοτικών τελών.

Μόλις 13 μέλη του Δ.Σ δήλωσαν «παρών» στη χθεσινή συνεδρίαση με τον πρόεδρο κ. Καλαντζή να λέει πως θα αναλάβει να κάνει έναν κύκλο επαφών ώστε τη Δευτέρα να υπάρξει απαρτία και να ληφθούν αποφάσεις. Ο δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης από την πλευρά του πρότεινε να συνεχιστεί η δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ όπως γίνεται μέχρι σήμερα, προσθέτοντας ότι δε θα ήταν πολιτικά ορθό να ληφθούν τόσο σημαντικές αποφάσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Συμβολική κατάληψη

Εκπρόσωποι των Συλλόγων Εργαζομένων στους ΟΤΑ της Ηπείρου πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Συνδέσμου από το πρωί με την πρόεδρο του Συλλόγου των Ιωαννίνων κα Ζέκα να επαναλαμβάνει τα επιχειρήματα που εξέφρασε και στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, απευθύνοντας κάλεσμα στους δήμους – μέλη του ΦοΔΣΑ να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία των ΣΜΑ.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ