Μαθήματα με ανοιχτά παράθυρα παρά τον παγετό 

Τοπικά

Κανονικά λειτούργησαν τα σχολεία στο δήμο Ιωαννιτών παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων στα Γιάννενα με απόφαση του δημάρχου λειτούργησαν και οι εκπαιδευτικοί φρόντισαν να τηρηθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού. 

Βέβαια, είναι δύσκολο να κάνουν μάθημα ειδικά μικρά παιδιά με ανοιχτά παράθυρα ενώ έξω κάνει τσουχτερό κρύο και αυτός ήταν ο λόγος που πολλοί γονείς απευθύνθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Ηπείρου για να εισπράξουν την απάντηση από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης ότι η απόφαση για την λειτουργία των σχολείων είναι του εκάστοτε δημάρχου. 

Οι αποφάσεις των δήμων της Ηπείρου δεν ήταν κοινές καθώς σε άλλες περιοχές τα σχολεία άνοιξαν και έγιναν δια ζώσης μαθήματα και σε άλλες οι δήμαρχοι επέλεξαν τα παιδιά να κάνουν τηλεκπαίδευση και να μην μετακινηθούν εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και του παγετού που επικρατεί και δυσχεραίνει τις μετακινήσεις. 

Άλλωστε, τώρα υπάρχει η τηλεκπαιδευση και τα παιδιά δεν χάνουν το μάθημά τους όπως γινόταν προ κορωναϊού εποχής! 

Ο κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε και στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την καταμέτρηση των απουσιών αυτές τις ημέρες της έντονης κακοκαιρίας. Όπως είπε, επειδή υπήρξαν προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και έγιναν διακοπές, οι απουσίες των μαθητών δεν θα προσμετρηθούν για τις ημέρες της κακοκαιρίας. 

 

Και ένα κρούσμα σε νηπιαγωγείο…

 

Στο μεταξύ, ο κ. Καμπουράκης ρωτήθηκε και συνολικά για την εικόνα των σχολείων σε σχέση με την πανδημία καθώς εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα σε Νηπιαγωγείο ενώ όπως είπε σε γενικές γραμμές η κατάσταση είναι καλή μιας και δεν έχουμε κρούσματα σε σχολικές μονάδες ενώ όλοι προσπαθούν να τηρούν και να εφαρμόζουν τα μέτρα αποφυγής διασποράς και μετάδοσης της covid 19. 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ