Κρούσματα ψώρας σε μαθητές

Τοπικά

Σε σχολείο στο Πέραμα

Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί προκειμένου να γίνει σχολαστικός καθαρισμός έπειτα από τον εντοπισμό δυο κρουσμάτων ψώρας στο 1ου δημοτικό σχολείο Περάματος, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας Ιωάννη Αϊβατίδη.

Οι αρμόδιες αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα ώστε να ληφθούν μέτρα και να αποτραπεί τυχόν μετάδοση σε άλλους μαθητές.
Η ψώρα είναι μεταδοτική παρασιτική νόσος του δέρματος που μεταδίδεται μετά από σχετικά παρατεταμένη άμεση επαφή του δέρματος με ένα μολυσμένο πρόσωπο.
Η θεραπεία της ψώρας είναι απλή αλλά πρέπει να γίνεται με σχολαστικότητα. Περιλαμβάνει επάλειψη ολόκληρου του σώματος με ειδική αντιψωριακή λοσιόν.

Εκτός από τη θεραπεία που κάνει το άτομο που έχει προσβληθεί, πρέπει να κάνουν και τα άλλα μέλη της οικογένειας για το ίδιο διάστημα. Επίσης πρέπει να πλυθούν σε υψηλές θερμοκρασίες όλα τα κλινοσκεπάσματα.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας υποστήριξε ότι δεν προβλέπεται απολύμανση, αλλά υπήρξε ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας. «Έχει ενημερωθεί η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και η διεύθυνση Υγείας της περιφέρειας Ηπείρου. Έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες και θα ακολουθήσουμε όλα όσα προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για αυτές τις περιπτώσεις».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ