Κόβουν καφέ, ποτό και φαγητό οι περισσότεροι

Τοπικά

Μια βόλτα Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ στα καταστήματα εστίασης είναι αρκετή για να καταλάβεις πόσο έχει πλήξει η ακρίβεια τα νοικοκυριά

Μια βόλτα Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ στα καταστήματα εστίασης είναι αρκετή για να καταλάβεις πόσο έχει πλήξει η ακρίβεια τα νοικοκυριά αλλά και πόση αβεβαιότητα υπάρχει για το αύριο όλων όσων εργάζονται στον κλάδο της εστίασης.

Καταστήματα άδεια ή με λίγες παρέες. Έξοδα να τρέχουν και τζίροι στο ναδίρ…αυτή είναι για τους περισσότερους η κατάσταση.

Κόβουν την έξοδο ακόμη και τον καφέ…

Το πρώτο πράγμα που έκοψαν οι περισσότεροι είναι η έξοδος το σαββατοκύριακο αφού τα οικονομικά περιθώρια στενεύουν.

Η ακρίβεια «πνίγει» τα νοικοκυριά , αφού εκτός από την εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια και τα καύσιμα καταγράφονται μεγάλες αυξήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, αναγκαία για τη στοιχειώδη διαβίωση. Με αυτή την κατάσταση και την ψυχολογία στα …τάρταρα είναι λογικό ότι δεν περισσεύει καμία διάθεση για να βγει κάποιος για να διασκεδάσει.

Ο πρόεδρος του σωματείου Εστίασης Χρήστος Τάτσης καταγράφει και αυτός την αγωνία και την αβεβαιότητα για ένα μεγάλο κλάδο που στηρίζει την ελληνική οικονομία και έχει χιλιάδες εργαζόμενους.

Η κατάσταση είναι αμφίβολη ενώ κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει εάν συνεχιστεί η ακρίβεια να πιέζει τα νοικοκυριά και να συμπιέζει την οικονομία: «Είναι πολύ δύσκολη αυτή η κατάσταση. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και πως θα πάει όλο αυτό. Ο κόσμος είναι χωρισμένος σε δυο βασικές κατηγορίες: Αυτούς που δεν έχουν καθόλου χρήματα και αυτούς που έχουν αλλά δεν ξοδεύουν γιατί νιώθουν αβεβαιότητα για το τι μπορεί να συμβεί» λέει.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ