Έρχονται παρεμβάσεις, συντηρήσεις και επισκευές στους παιδικούς

Νέα

Μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον δήμαρχο αναμένεται να ξεκινήσουν παρεμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ

Αναβαθμίζονται κτιριακά οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Ιωαννιτών καθώς μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον δήμαρχο αναμένεται να ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα παρεμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ

Πρόκειται για χρήματα που προέρχονται εξ’ ολοκλήρου από το Υπουργείο Εσωτερικών και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρη Πάνου θα αφορούν σε συντηρήσεις και επισκευές.

Με το συγκεκριμένο έργο θα αντιμετωπιστούν προβλήματα στις κτιριακές υποδομές που προέρχονται από τις καιρικές συνθήκες, την καθημερινή χρήση και την φθορά του χρόνου ενώ θα γίνει και ανανέωση του εξοπλισμού τους.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα βελτιώσει τις υποδομές και θα αναβαθμίσει τους χώρους όπου φιλοξενούνται εκατοντάδες βρέφη και παιδιά. Έχουμε υποχρέωση να δημιουργούμε τις καλύτερες συνθήκες για αυτά και τους επόμενους μήνες σταδιακά οι παιδικοί μας σταθμοί θα αλλάξουν όψη. Το έργο το οποίο ξεκινά είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των υπηρεσιών μας και δείχνει την βούλησή μας να εργαζόμαστε για το καλύτερο», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου.

Οι παρεμβάσεις μέσω της συγκεκριμένης εργολαβίας θα γίνουν σε 22 σταθμούς, 13 βρεφονηπιακούς και εννέα παιδικούς σταθμούς είναι.

Οι βρεφονηπιακοί είναι οι: 1ος, 2ος, 3ος, 4ος,5ος, 6ος,7ος, 8ος, 9ος, 10ος, 11ος, 12ος και 13ος.

Οι παιδικοί σταθμοί είναι: 2ος, 3ος, 4ος Παιδικός Σταθμός Καρδαμιτσίων, 6ος Παιδικός Σταθμός Αμφιθέας, 7ος, 9ος Παιδικός Σταθμός Αμπελιάς, Παιδικός Σταθμός Λογγάδων, Παιδικός Σταθμός Δροσοχωρίου και Παιδικός Σταθμός Σταυρακίου.

Αναλυτικά το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει εργασίες όπως :

– Διαμορφώσεις χώρων

– Διαμόρφωση των ανισοσταθμών

– Διαμορφώσεις ραμπών

– Αντικατάσταση – επιδιόρθωση κουφωμάτων

– Επιδιορθώσεις υδραυλικών – αποχέτευσης

– Επιδιορθώσεις στεγών – στεγάστρων

– Αντικατάσταση –Επιδιόρθωση δαπέδων

– Αντικατάσταση πορσελανών και ειδών υγιεινής από φθορές στα wc

– Επίπλωση όπου απαιτείται

– Προμήθεια εξοπλισμού για την επάνδρωση των χώρων προετοιμασίας και σερβιρίσματος γευμάτων

– Διαμόρφωση πρασίνου και δαπέδων αύλειων και υπαίθριων χώρων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρόσκληση

– Αντικατάσταση των παλαιών σωμάτων καλοριφέρ (φέτες) με σώματα καλοριφέρ πάνελ

– Διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων

– Σκίαστρα – σκέπαστρα περιβάλλοντος χώρου

– Αντικατάσταση παλαιών κλιματιστικών.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ