Κλείνουν τα κενά στην καθαριότητα

Τοπικά

Με αποτυπωμένη την κατάσταση στον τομέα καθαριότητας, τις ανάγκες σε μέσα και προσωπικό, η Δημοτική Αρχή προχωρά στις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας, προϋπόθεση για να έχουμε μία καθαρή πόλη.
Το αμέσως επόμενο διάστημα στο ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας θα προστεθούν εργαζόμενοι μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Παράλληλα η Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να προχωρήσει στην έγκριση προσλήψεων εργαζομένων με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας.
Με βάση και την εισήγηση της υπηρεσίας ο Δήμος θα προχωρήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη συνολικά 38 υπαλλήλων εκ των οποίων οι τέσσερις θα είναι οδηγοί και οι 34 εργάτες καθαριότητας που θα καλύψουν ανάγκες στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που γίνεται στο πλαίσιο της ολιστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων και της εξεύρεσης ολοκληρωμένων λύσεων.
Το αμέσως επόμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου της για την καθαριότητα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε όλη την έκταση του Δήμου.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την καθαριότητα Ευάγγελος Πήχας τόνισε, ότι ξεκίνησε ήδη η διαδικασία και της αποσφράγισης των προσφορών για τον διεθνή διαγωνισμό ανάθεσης της αποκομιδής σε ΔΕ της όλης σε ιδιώτη και έτσι από τον Σεπτέμβριο η εικόνα της πόλης, και των ΔΕ όπως είπε, θα είναι τελείως διαφορετική.
Σοβαρό ωστόσο εξακολουθεί να είναι το πρόβλημα με τα ογκώδη απορρίμματα στον αστικό ιστό και περιφερειακά της πόλης, με τον κ. Πήχα να επικαλείται αφενός τη μη λειτουργική σύμβαση με τον ιδιώτη, που ανέλαβε τη συγκεκριμένη εργασία και την απουσία λόγω της άδειας ειδικού σκοπού που έκαναν χρήση τρεις χειριστές – οδηγοί των μηχανημάτων του δήμου, το προηγούμενο διάστημα, οι οποίοι ωστόσο έχουν πλέον επιστρέψει.
«Χρειάζεται να απευθύνουμε μία ακόμη φορά, έκκληση στους πολίτες, να καλούν το 26510-75555 και να ενημερώνουν την υπηρεσία για την ημέρα και την ώρα που θα εναποθέσουν ογκώδη απορρίμματα, τα οποία όμως πρέπει να είναι οικιακά απόβλητα και όχι μπάζα ή αδρανή υλικά, γιατί ο δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για αυτά», ανέφερε.