Καθημερινή η επιτήρηση της Παμβώτιδας

Τοπικά

Προτεραιότητα αποτελεί για όλους η λίμνη Παμβώτιδα που είναι το στολίδι της πόλης. Οι φορείς συνεργάζονται με γνώμονα να καθαριστεί η λίμνη αλλά και να αυξηθεί η επιτήρησή της.
Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης ενώνουν δυνάμεις όπως δήλωσαν ο πρόεδρος του Φορέα Φίλιπππας Φίλιος και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας.
Οι δύο άντρες μαζί με το συνεργείο που θα αναλάβει το έργο αυτό μίλησαν για την κοινή προσπάθεια καλώντας όλους να συμβάλλουν όσο και όπως μπορούν για την προστασία της λίμνης.
«Πρόκειται για μία ακόμη ενέργεια που εντάσσεται στην προσπάθεια για την καθημερινή προστασία της λίμνης», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Β. Βλέτσας, σημειώνοντας ότι όλο το προηγούμενο διάστημα γίνονται έλεγχοι για εντοπισμό εστιών ρύπανσης.
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο φέτος στα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία.
«Τα παιδιά και οι νέοι πρέπει να γνωρίσουν την λίμνη και να γίνουν οι πρώτοι που θα την προστατεύουν», τόνισε ο κ. Βλέτσας.
Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, Φ. Φίλιος, ανέφερε ότι η συνεργασία με τον Δήμο θα διασφαλίσει την καθαριότητα της παραλίμνιας ζώνης.
Ενδιαφέρον έχει ότι στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των μαθητών είτε στο οικολογικό πάρκο είτε μέσω τηλεκπαίδευσης.
επικαιροποιούνται μελέτες όπως αυτή για την ανάπλαση της περιοχής όπου βρίσκονται οι λεκάνες της ΔΕΛΙ ώστε να μετατραπεί σε ένα επισκέψιμο πάρκο.