Σε εγρήγορση για τον εντοπισμό κρουσμάτων στα σχολεία

Τοπικά

Σε εγρήγορση βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μετά τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων σε σχολεία.
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη τα σχολεία στο Μέτσοβο προκειμένου να διενεργηθούν απολυμάνσεις, ενώ ταυτόχρονα στην περιοχή θα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να διενεργήσει ελέγχους.
Ο δήμαρχος Μετσόβου, Κώστας Τζαφέας, υπογράμμισε ότι οι απολυμάνσεις γίνονται για προληπτικούς λόγους.
Σύμφωνα επίσης με τον διευθυντή περιφερειακής εκπαίδευσης Ηπείρου, Κ. Καμπουράκη, τα σχολεία του Μετσόβου «δεν είναι σε αναστολή και το κλείσιμό τους είναι προσωρινό ώστε να διευκολυνθούν τόσο τα συνεργεία απολυμάνσεων όσο και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ».
Ο κ. Καμπουράκης κάλεσε όλους να τηρούν τα μέτρα τόσο εντός όσο και εκτός σχολικών αιθουσών για να ελαχιστοποιήσουμε όσο το δυνατόν την διασπορά του ιού ενώ ζήτησε για ακόμη μια φορά από όλους να είναι ψύχραιμοί στην διαχείριση των περιστατικών.
Η ανησυχία βέβαια υπάρχει καθώς μετά την μικρή ανάπαυλα με τις αναστολές σχολείων και σχολικών τμημάτων, την Τρίτη είχαμε και πάλι κρούσματα και μάλιστα σε πολλά σχολεία.
Πιο συγκεκριμένα, κλειστό θα μείνει το 4ο ειδικό σχολείο καθώς βρέθηκε θετικός εκπαιδευτικός και τέθηκε σε αναστολή το σύνολο των δομών του σχολείου.
Σύμφωνα με τον κ. Καμπουράκη έχουν τεθεί σε καραντίνα και οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά και θα ακολουθήσει ιχνηλάτηση των επαφών.
Επίσης, θετικό κρούσμα καταγράφεται σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο των Ιωαννίνων, αλλά και στο 10ο γυμνάσιο.
«Απαιτείται ψυχραιμία και εγρήγορση από όλους, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ» κατέληξε ο κ. Καμπουράκης.