«Η καταψήφιση στερεί από το Δήμο την δυνατότητα εκσυγχρονισμού»

Τοπικά

O δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας

Στην καταψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου από το Δημοτικό Συμβούλιο επικεντρώθηκε αποκλειστικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου απέδωσε την καταψήφιση στην αντιπολίτευση του δήμου λέγοντας ότι η απόφαση αυτή «στερεί από το Δήμο την δυνατότητα εκσυγχρονισμού και στελέχωσης του σε κρίσιμους τομείς».

«Να αναλογιστούν την ευθύνη τους»

Κάλεσε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αναλογιστούν την ευθύνη τους και γνωστοποίησε ότι εφόσον η παράταξη της σημερινής Δημοτικής Αρχής κερδίσει τις εκλογές του Οκτωβρίου, «τον Ιανουάριο του 2024 θα καταθέσει τον Οργανισμό προς ψήφιση».

Ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο για τον νέο οργανισμό που εκπόνησε η παρούσα δημοτική αρχή και που καταψηφίστηκε θα διασφάλιζε την βιωσιμότητα του Δήμου για την επόμενη δεκαετία.

Παρωχημένη η δομή του Δήμου

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου στο Δήμο Ιωαννιτών υπάρχουν 772 θέσεις, εκ των οποίων 206 κενές.  Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι «όχι μόνο δεν καταργούσε θέσεις εργασίας αλλά προέβλεπε την δημιουργία επιπλέον 346 θέσεων και σε ειδικότητες που ο Δήμος έχει τεράστιες ανάγκες, όπως είναι τοπογράφοι, πολιτικοί μηχανικοί κ.α. «Σήμερα στους τομείς αυτούς δεν μπορεί να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν αφού δεν προβλέπονται θέσεις στο οργανόγραμμα του Δήμου. Η δομή του Δήμου είναι παρωχημένη. Οι υπηρεσίες αιμορραγούν από την κινητικότητα ενώ εμείς δεν μπορούμε να επωφεληθούμε και να καλύψουμε κενά που υπάρχουν», είπε τονίζοντας ότι «εαν κερδίσουμε τις εκλογές, η παράταξή μου θα φέρει προς ψήφιση τον οργανισμό ο οποίος θα είναι ασπίδα του Δήμου για τα επόμενα χρόνια».

Η αρνητική αντιπολίτευση

Ερωτηθείς για την πρόταση της Τατιάνας Καλογιάννη εξήγησε ότι «καταργούσε επί της ουσίας την φιλοσοφία πάνω στην οποία ήταν δομημένος ο Οργανισμός» και ότι «δεν θα έλυνε τα πραγματικά προβλήματα του δήμου Ιωαννιτών».

Τέλος απαντώντας σε ερωτήσεις για την στάση της αντιπολίτευσης αλλά και τον διάλογο που προηγήθηκε της κατάθεσης της πρότασης για τον Οργανισμό είπε ότι «στις κομβικές επιλογές της Δημοτικής Αρχής, από την αρχή της θητείας της και μέχρι τώρα, η στάση της αντιπολίτευσης ήταν αρνητική».

Αναφορικά με τον χρόνο κατάθεσης του Οργανισμού, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο κρίσιμος πολιτικά χρόνος είναι αυτός που ακολουθεί των εκλογών και φτάνει ως την λήξη της θητείας «Η σημερινή Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο βρίσκονται σε κανονικό πολιτικό χρόνο. Είμαστε μέσα στη θητεία μας. Και όταν μας αρνείται κάποιος την λήψη αποφάσεων είναι σαν μας αρνείται να διοικούμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες για μείζονα θέματα της περιοχής μας» κατέληξε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ