Η εστίαση επέστρεψε, μαζί με τους πολίτες

Τοπικά

`

Μία εικόνα ζωντάνιας και σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα, είναι αυτή που παρατηρεί ο καθένας από το πρωί στην πόλη, όπου έχουν ανοίξει οι καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης.

Η επιστροφή της εστίασης σε καθεστώς λειτουργίας μετά από έξι και πλέον μήνες είναι γεγονός, όπως γεγονός είναι και η διάθεση των πολιτών, να επιστρέψουν και αυτοί σε μία από τις αγαπημένες τους συνήθειες όπως είναι ο καφές στο παραλίμνιο ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της πόλης.

Από τις 9 το πρωί της Δευτέρας οι πρώτοι πελάτες έκαναν την εμφάνισή τους στις καφετέριες στην πλ. Μαβίλη, ενώ λίγο μετά τις 11 το πρωί, η πληρότητα στα καταστήματα έφτανε το 50% με την κίνηση να αυξάνεται όσο περνά η ώρα.

Καταστηματάρχες και πελάτες κάνουν λόγο για μία σπουδαία ημέρα για τη βελτίωση της ψυχολογίας όλων, όπως όμως και για την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

Κανείς δεν ξεχνά άλλωστε, πως το διάστημα που η εστίαση έμεινε κλειστή, χιλιάδες εργαζόμενοι περιορίστηκαν στο επίδομα των 534 ευρώ, ενώ ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, οι οποίες το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να δουν στους λογαριασμούς τους, τα πρώτα χρήματα από την ενίσχυση ρευστότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ