«Δεν κλείνει, αλλά ενισχύεται το ΚΕΘΕΑ»

Νέα

Στο ITV πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ Χρ. Λιάπης

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ Χρ. Λιάπης μίλησε στο ITV για τις σχέδιο αναδιοργάνωσης του φορέα και το μέλλον της De-tox κοινότητας στο Πολυδύναμο

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση, ότι όχι μόνο δεν κλείνει το ΚΕΘΕΑ και δεν αλλάζει το μοντέλο του θεραπευτικού του προγράμματος, αλλά ενισχύεται ακόμη περισσότερο, έδωσε από τα Ιωάννινα, ο πρόεδρος του ΔΣ Χρ. Λιάπης. Μιλώντας στο ITV, ο κ. Λιάπης, που επέλεξε να περάσει το Πάσχα με την κοινότητα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στα Ιωάννινα, τοποθετήθηκε στις εξελίξεις του τελευταίου μήνα και στις αντιδράσεις που προκάλεσε ένα εσωτερικό έγγραφο με αποδέκτες τους εργαζόμενους, σχετικά με προτάσεις αναδιοργάνωσης του οργανογράμματος και όχι του θεραπευτικού μοντέλου που ακολουθεί το ΚΕΘΕΑ.

Έτσι, αφού έκανε λόγο για παρερμηνεία των προθέσεων και της ίδιας της φιλοσοφίας του σχεδίου προτάσεων, η οποία όμως σκοπίμως εμφανίστηκε ως μία διαδικασία ανοιχτής διαβούλευσης με την κοινωνία, ξεκαθάρισε, ότι ουδέποτε τέθηκε ζήτημα να υπάρξουν οποιεσδήποτε αλλαγές στο θεραπευτικό μοντέλο ου υλοποιεί το ΚΕΘΕΑ.

«Το ΚΕΘΕΑ δεν κλείνει, αλλά ενισχύεται και συνεχίζει να παρέχει δωρεάν το θεραπευτικό του πρόγραμμα. Ούτε ιδιωτικά συμφέροντα πρόκειται να μπουν από την πίσω πόρτα, ούτε θα απαξιώσουμε το θεραπευτικό μοντέλο. Είναι ένα εσωτερικό έγγραφο που δόθηκε στους εργαζόμενους, ώστε να υποβάλλουν και αυτοί τις προτάσεις τους για το νέο κανονισμό λειτουργίας και το οργανόγραμμα, που θα τεθεί υπόψιν του ΔΣ και έπειτα θα αποσταλεί προς νομοθέτηση. Υπάρχουν διαχρονικά ελλείμματα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και να θεραπεύσουμε, όμως οι όποιες αλλαγές προτείνονται δεν επηρεάζουν το θεραπευτικό μοντέλο», σημείωσε με έμφαση.

Επένδυση στις συνέργειες με ΟΚΑΝΑ

Η αντιμετώπιση της πανδημίας δημιούργησε νέα δεδομένα στην λειτουργία της πρωτοποριακής μονάδας De-tox στο Πολυδύναμο του νοσοκομείου Χατζηκώστα, που έχει μετατεθεί χρονικά στο μέλλον, όπως ανέφερε. «Όταν τελειώσουμε με την πανδημία, θα δούμε πως θα πιάσουμε πάλι το νήμα από εκεί που το αφήσαμε, για να λειτουργήσει η μονάδα όπως προβλέπεται από τα μνημόνια συνεργασίας», ανέφερε ο κ. Λιάπης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά ωστόσο τις συνέργειες, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον ΟΚΑΝΑ. «Μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρούνταν αδιανόητο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι το ΚΕΘΑ με τον ΟΚΑΝΑ. Πλέον όμως έχουμε συνέργειες και μία από αυτές είναι και η μονάδα στο Χατζηκώστα. Αν μέσα από αυτές τις συνέργειες καταφέρουμε να ενσωματώσουμε επιπλέον δυνατότητες και να κάνουμε πιο ελκυστικό το θεραπευτικό μοντέλο του ΚΕΘΕΑ, αυτό θα είναι προς όφελος της δομής και θα βοηθήσει στην ανάπτυξή της», σημείωσε.

Μία οικογένεια

Τέλος, με αφορμή το διάστημα που πέρασε το Πάσχα με την τοπική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στα Ιωάννινα, ο κ. Λιάπης, έκανε λόγο για μία ατμόσφαιρα και κλίμα μίας πραγματικής οικογένειας. «Είναι μία μοναδική αίσθηση ειδικά σε συνθήκες όπως αυτές που βιώνουμε όλοι, να μοιράζεσαι οικογενειακές στιγμές, όπως αυτές που είχα την ευκαιρία να βιώσω τις ημέρες του Πάσχα, που βρέθηκε στα Ιωάννινα», ανέφερε, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τα μέλη της Κοινότητας και προς τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, Γ. Παπαχρήστου.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ