Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Τοπικά

Προτεραιότητα το ΕΣΥ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ 

 

Την δέσμευσή του για αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας επεσήμανε από τα Γιάννενα που βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η  δέσμευση μου για ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας ,καθολικό, δημόσιο, αλλά και ποιοτικό, ισχύει σήμερα  περισσότερο από ποτέ». 

 

Ο Πρωθυπουργός,  έφτασε στην Περιφέρεια Ηπείρου όπου ενημερώθηκε για την εικόνα των έργων και των προοπτικών στην περιοχή. 

Ο κ. Μητσοτάκης ειδικότερα  αφού είπε, πως «βγαίνουμε από μία  περιπέτεια  μια δοκιμασία , θρηνήσαμε συμπολίτες μας που έχασαν την ζωή τους, ευτυχώς λιγότερους από ό,τι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες”, συνέχισε λέγοντας ότι  η πανδημία άφησε πίσω προβλήματα αλλά δημιούργησε  και νέες προοπτικές.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι η ελληνικά οικονομία θα κινηθεί γρήγορους και σε ρυθμούς  κοινωνικής ανάκαμψης και μέσα από αυτήν την ανάκαμψη, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την Ελλάδα του μέλλοντος, έτσι όπως την οραματιζόμαστε, επαναξιολογώντας ενίοτε προτεραιότητες οι οποίες αναδείχθηκαν από την πανδημία .Η  δέσμευση μου, για ένα νέο εθνικό σύστημα Υγείας καθολικό δημόσιο αλλά και ποιοτικό, ισχύει σήμερα  περισσότερο από ποτέ.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις αδυναμίες του  Εθνικού  Συστήματος Υγείας  που δέχθηκε την πίεση…» τόνισε και συνέχισε: «’Είμαι αισιόδοξος  με τις προοπτικές της χώρας. Περάσαμε  από την μεγάλη δοκιμασία, σταθήκαμε όρθιοι. Η κοινωνία πιστεύω τελικά, με τον τρόπο της  ήρθε πιο κοντά, σφυρηλατήθηκαν σχέσεις εμπιστοσύνης Κράτους και πολιτών. Αποδείξαμε πως μπορούμε να κάνουμε πράγματα που φάνταζαν αδιανόητα  και αδύνατα και πάνω   σε αυτή την παρακαταθήκη,  όλοι μαζί θα κτίσουμε το μέλλον της Ελλάδας».

 Ο πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας αναδεικνύοντας το κυβερνητικό έργο αλλά και όλα όσα έχουν σχεδιαστεί και σιγά σιγά θα αρχίσουν να υλοποιούνται. «Η χώρα ξεμυτίζει…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας μιλώντας για «εναρκτήριο λάκτισμα» και «όχι για εξαγγελίες» χωρίς αντίκρισμα.  

«Τιμή» χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού Περιφέρεια Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο οποίος στο καλωσόρισμα του αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που αλλάζουν στην περιοχή. Ειδική αναφορά έκανε στο Πάρκο Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας, έργο το οποίο έχει δρομολογηθεί και το οποίο όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, δημιουργεί άμεσα   1600 θέσεις εργασίας .

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού έδωσε την δυνατότητα στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, να αναδείξουν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει έργα και υποδομές που σχετίζονται με την ανάπτυξη όλης της περιοχής. 

Ανάμεσα σε αυτά που τέθηκαν είναι η ολοκλήρωση οδικών αξόνων αλλά και η ανάπτυξη έργων που συνδέονται με πολλά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και από τα οποία περιφέρεια και δήμοι μπορούν να αντλήσουν κονδύλια. Όλοι τους ανέδειξαν την συνεργασία που αναπτύχθηκε καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας στην διαχείριση κρίσεων. 

Τέλος, ο Δήμαρχος  κ. Μωυσής Ελισάφ ευχαρίστησε και πάλι τον πρωθυπουργό για την παραχώρηση του κτηρίου του παλιού Πανεπιστημίου ενώ στάθηκε στους μηχανισμούς και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν και που πρέπει να αναπτυχθούν για να ξεπεράσουμε την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκαν  ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ,οι βουλευτές Μαρία Κεφάλα και Σταύρος Καλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και  ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ καθώς και ο  Διοικητής 6ης ΥΠΕ καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πετσας, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Στύλιος και ο υφυπουργός Γιώργος Αμυράς.