Η Ελένη Ακονίδου νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Τοπικά

Η Ελένη Ακονίδου αναδείχθηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την ειδική συνεδρίαση της Κυριακής.

Η νέα πρόεδρος κα Ακονίδου, έλαβε 22 ψήφους, με τρεις δημοτικούς συμβούλους (Γιάννης Λυκογιώργος, Λάζαρος Νάτσης και Όλυ Τσουμάνη) να απέχουν από την εκλογική διαδικασία, ενώ καταμετρήθηκαν και 15 λευκά ψηφοδέλτια.

Η κα. Ακονίδου ευχαρίστησε τους συναδέλφους της για την εμπιστοσύνη καθώς όπως είπε πρόκειται για «ύψιστη τιμή», ενώ τόνισε πως «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως και να ζητήσω τη βοήθεια και τη συνδρομή όλων ώστε να τηρούνται οι διαδικασίες. Πρόκειται για το ανώτατο όργανο του δήμου μας και με τη βοήθεια όλων θα κάνουμε το καλύτερο για να τιμήσουμε το θεσμό», τόνισε η κα Ακονίδου.

Από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απουσίαζαν ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Νίκος Γκόντας και οι δημοτικοί σύμβουλοι της ίδιας παράταξης Βασίλης Βλέτσας, Στέφανος Μάντζιος και Νίκος Τσόλης. Στην διαδικασία ήταν παρούσα και συμμετείχε η Γιάννα Μαμακή.

Λόγω υποχρεώσεων απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος Βλάσης Παπαχρήστος της παράταξης «Γιάννενα- Πολίτες για την Ανατροπή».

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης και με αφορμή την ανακοίνωση που είχε προηγηθεί από την παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Δημήτρης Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε ότι η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν σχετίζεται με την διαδικασία της εκλογής δημάρχου.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Το πρακτικό εκλογής δημάρχου υπεβλήθη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία δεν άσκησε την αρμοδιότητά της στον προβλεπόμενο από το νόμο χρόνο και έτσι το πρακτικό εκλογής θεωρείται έγκυρο. Για την διαδικασία εκλογής δημάρχου τηρήθηκε ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία. Όποιος θεωρεί ότι η εκλογή δεν είναι νόμιμη έχει το δικαίωμα της προσφυγής αρμοδίως» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο στην ίδια συνεδρίαση ανέδειξε νέο τακτικό μέλος στην Οικονομική Επιτροπή τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Σιορόκα (είχε προηγηθεί η παραίτηση της Ελένης Ακονίδου), ενώ εξέλεξε και τον δημοτικό σύμβουλο Χάρη Δολιώτη ως αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ