ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ -Χρειάζεται δουλειά στην ανακύκλωση

Τοπικά

Αρκετά κάτω από το 10% είναι το πραγματικό ποσοστό της ανακύκλωσης που επιτυγχάνει ο δήμος Ιωαννιτών σε ετήσια βάση

Αρκετά κάτω από το 10% είναι το πραγματικό ποσοστό της ανακύκλωσης που επιτυγχάνει ο δήμος Ιωαννιτών σε ετήσια βάση, πολύ μακριά και πολύ πιο κάτω από τους επιδιωκόμενους στόχους, που προκύπτουν από την ίδια την αναγκαιότητα της επίτευξης μεγάλων ποσοστών ανακύκλωσης.

Τα αίτια προφανώς δε σχετίζονται μόνο με τη λειτουργία της υπηρεσίας ανακύκλωσης, αν και αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι, αλλά συμπεριλαμβάνουν τη στάση και νοοτροπία των πολιτών, καθώς επίσης και τις… απώλειες ανακυκλώσιμων υλικών που δεν προσμετρώνται στις συνολικές ποσότητες.

Το πρόβλημα με την «αφαίρεση» χιλιάδων τόνων ανακυκλώσιμων υλικών, κυρίως πλαστικών και γυάλινων μπουκαλιών που καταλήγουν στην Ανταποδοτική Ανακύκλωση έχει επισημανθεί μεν με ένταση τα τελευταία χρόνια, δεν κατέστη όμως εφικτό μέχρι και σήμερα να δοθούν έστω οι συνολικές ποσότητες που καταλήγουν εκεί και οι οποίες αφαιρούνται από το σύνολο των ποσοτήτων στον δήμο Ιωαννιτών.

Τα στοιχεία για το 2022 θα έλεγε κάποιος ότι είναι απογοητευτικά για την ανακύκλωση στον δήμο Ιωαννιτών, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ευάγγελο Πήχα να τονίζει πως το ποσοστό φτάνει το 13% αναγνωρίζοντας όμως, ότι αυτό είναι εικονικό.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για μία ακόμη φορά προς τους επαγγελματίες του δήμου, να ακολουθούν τις συστάσεις για την απόρριψη κυρίως των χάρτινων συσκευασιών.