Γεμάτοι οι πάγκοι… ελάχιστοι οι αγοραστές

Τοπικά

Όλα τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν ανατιμηθεί με αποτέλεσμα το εισόδημα των καταναλωτών να εξατμίζεται εν ριπή οφθαλμού

Η ακρίβεια «χτυπάει» τους καταναλωτές. Όλα τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν ανατιμηθεί με αποτέλεσμα το εισόδημα των καταναλωτών να εξατμίζεται εν ριπή οφθαλμού, την ώρα που το κόστος της καθημερινότητας ανέβηκε κατακόρυφα!

Μια επίσκεψη στην λαϊκή της Αγίας Μαρίνας αποτυπώνει την κατάσταση αφού η πρώτη εικόνα είναι γεμάτοι πάγκοι αλλά κανένας πελάτης. Τα προϊόντα τοποθετημένα στους πάγκους, Φρούτα, λαχανικά, χόρτα, όσπρια, βότανα. Όλα τακτοποιημένα περιμένουν τους αγοραστές.

Το κρύο τσουχτερό και οι άνθρωποι της λαϊκής με αναμμένα μαγκάλια περιμένουν τους λιγοστούς πελάτες για να βγάλουν το μεροκάματο.

Οι λαϊκές αγορές εξακολουθούν να παραμένουν άλλωστε σημείο αναφοράς για τους καταναλωτές που αναζητούν καλή ποιότητα και καλή τιμή.

Η λαϊκή αγορά και όχι μόνο της Αγίας Μαρίνας αλλά όλες οι λαϊκές αγορές της περιοχής είναι οι μόνες που μπορεί ο καταναλωτής να βρει προϊόντα φρέσκα και σε τιμές που μπορεί να ανταποκριθεί.

Οι έμποροι που μίλησαν στην κάμερα του ITV απέδωσαν την έλλειψη κόσμου στην ακρίβεια που έχει συμπαρασύρει τα πάντα . Οι ανατιμήσεις που καταγράφονται στο κόστος παραγωγής τους(ρεύμα, καύσιμα) και των χιονοπτώσεων που έπληξαν την χώρα μας και συνοδεύτηκαν από παγετούς και οι τιμές «τσίμπησαν».

«Είναι για όλους πολύ δύσκολα. Και για εμάς και για τους πελάτες. Προσπαθούμε αλλά την βλέπετε μόνοι σας την εικόνα. Ελάχιστοι είναι οι καταναλωτές και ελάχιστα αγοράζουν. Χρόνια τώρα συμπιέζεται η αγορά και μειώνεται το εισόδημα. Εμείς, δεν αυξήσαμε τις τιμές εκτός κάποιων ειδών που έχει ανέβει το κόστος παραγωγής ή που είναι σε έλλειψη εξαιτίας και των καιρικών συνθηκών και του παγετού», τονίζουν μεταξύ άλλων υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να εμπιστεύονται τις λαϊκές αγορές και να στηρίζουν τους μικρούς παραγωγούς.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ