Γ. ΚΑΡΒΕΛΗΣ-«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει-«Καμπανάκι» τα 57 κρούσματα στην περιοχή»

Τοπικά

Τι είδε και τι συζήτησε στα νοσοκομεία και τα ΚΥ

Την δυνατότητα να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας αλλά και άλλων υγειονομικών υπηρεσιών που έχει στην ευθύνη του είχε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης που κάνει διήμερη περιοδεία στην περιοχή.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας το Γ.Ν Χατζηκώστα όπου συναντήθηκε με τον διοικητή Σπύρο Δερδεμέζη για να ακολουθήσει το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο και στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων.

Την Πέμπτη το πρωί ο κ. Καρβέλης βρέθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και συναντήθηκε με την διοίκηση του ΠΓΝΙ.

Ο κ. Καρβέλης ρωτήθηκε για τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού που είναι και αίτημα του υγειονομικού κόσμου και στα δυο νοσοκομεία που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της πανδημίας.

Προσλήψεις και στα δυο νοσοκομεία

Ο κ. Καρβέλης υποστήριξε ότι βγήκε προκήρυξη για μόνιμους γιατρούς ενώ αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρόσληψη τεσσάρων αναισθησιολόγων και εντατικολόγων καθώς και 23 προσλήψεις που τρέχουν. Προσλήψεις είναι σε εξέλιξη και στο Χατζηκώστα.  «Είχαμε και το θέμα που προέκυψε με την αναστολή εργασίας Ωστόσο, στα Γιάννενα το ποσοστό είναι εξαιρετικά μικρό. Στο ΠΓΝΙ είναι μόλις 4.5 %

«Καμπανάκι» οι 57 μολύνσεις με Covid-19

Ο κ. Καρβέλης υποστήριξε ότι τα δυο νοσοκομεία ανταποκρίθηκαν πολύ καλά στην περίοδο της πανδημίας. Ωστόσο, όπως έσπευσε να ξεκαθαρίσει η προηγούμενη περίοδος δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή ενώ είπε ότι τα 57 κρούσματα είναι «καμπανάκι» για την περιοχή μας καλώντας όλους όσους είναι ανεμβολίαστοι να προχωρήσουν τον εμβολιασμό τους.

«Χρειάζεται προσοχή είδα τα νούμερα. 57 μολύνσεις είχαμε!  και το Μέτσοβο έχει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Και στο παρελθόν είχαμε συρροή κρουσμάτων στο Μέτσοβο» υπογράμμισε.

Ψηφιακός μαστογράφος πότε;

Τέλος, ερωτηθείς για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ο κ. Καρβέλης αναφέρθηκε και στον ψηφιακό μαστογράφο που προορίζεται για το αστικού τύπου ΚΥ των Ιωαννίνων όπως είπε από πλευράς τους έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αλλά υπάρχει εκκρεμότητα εξαιτίας των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί από άλλους μετέχοντες στην διαγωνιστική διαδικασία.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ