Με αίτημα την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας

Νέα

Στο δρόμο δεκάδες υγειονομικοί που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση

Εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα πρόνοιας καθώς και συμβασιούχοι κατέβηκαν στο δρόμο διεκδικώντας την ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων ετών!

Προσλήψεις, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, αυξήσεις μισθών αλλά και ένταξη στα βαρέα.

Δεκάδες υγειονομικοί αντάμωσαν στην κεντρική πλατεία με πανό και με συνθήματα κατά του «νέου ΕΣΥ» που ετοιμάζει σύμφωνα με τις δηλώσεις τους η κυβέρνηση.

Μιλούν για τραγικές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας, νέα μείωση του αριθμού των κρεβατιών, νέα λουκέτα και συγχωνεύσεις τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων. Από την συγκέντρωση απουσίαζε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΠΓΝΙ που σύμφωνα με πληροφορίες έπρεπε να βρίσκεται στην πρωτεύουσα.

Στα αιτήματά τους, η χρηματοδότηση του ΕΣΥ, η κατάργηση των αναστολών και οι προσλήψεις αλλά και μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, για ένα «ποιοτικό, κρατικό, ανοικτό και προσβάσιμο ΕΣΥ, με σεβασμό σε ασθενείς και εργαζομένους», αναφέρουν. Κριτική ασκούν και στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν πως έχει «άμεσο στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», χαρακτηρίζοντας την πανδημία ως «ευκαιρία προώθησης, για συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην Υγεία».

Ο Αλέξανδρος Μάρκου, εκπρόσωπος των συμβασιούχων του ΠΓΝΙ, δήλωσε ότι θα είναι ανυποχώρητοι «απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης που τους δείχνει την πόρτα της εξόδου καθώς σχεδιάζουν να δώσουν καθαριότητα, φύλαξη και άλλες εργασίες σε εργολάβο».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΗ Μπάμπης Παππάς καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης που δεν έχει κάνει τίποτα για να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας και ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης των νοσοκομείων ενώ τάχτηκε υπέρ της μονιμοποίησης των συμβασιούχων που βλέπουν την πόρτα της εξόδου σε λίγο διάστημα.

Ο Κώστας Καλαμπόκας πρόεδρος των εργαζομένων Χατζηκώστα αναφέρθηκε και στους εργαζόμενους τέθηκαν σε αναστολή και λείπουν από τα νοσοκομεία ενώ ζήτησε  ένταξη στα βαρέα-ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κ.α.

Ο Χριστόφορος Χριστογιάννης από πλευράς των εργαζομένων στην Πρόνοια επανέλαβε ότι είναι αναγκαίες οι προσλήψεις στον κλάδο τους.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας τόνισε πως το “success atory της κυβέρνησης για την πανδημία έχει αποτύχει και πώς δεν έχει ικανοποιηθεί κανένα αίτημα των υγειονομικών» δηλώνοντας ότι θα είναι δίπλα στους υγειονομικούς.

Τέλος, ο Γιώργος Πρέντζας επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης των συμβασιούχων καλώντας την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις για ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΕΠΑΣ