Η πανδημία «χτυπάει» τις αντοχές των υγειονομικών

Τοπικά

Πολλά είναι τα προβλήματα που είχαν και έχουν τα νοσοκομεία της περιοχής μας.

Η πανδημία είναι εδώ με δεκάδες κρούσματα, διασωληνώσεις και με μεγάλο αριθμό νεκρών.

Η  κόπωση του υγειονομικού προσωπικού μετά από πολλούς μήνες στην πρώτη γραμμή δεδομένη!

Η πρόεδρος της ΕΙΝΗ Μαργαρίτα Κιτσανού ρωτήθηκε για την κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής μας και ειδικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Η κα. Κιτσανού υποστήριξε ότι οι υγειονομικοί έχουν ξεκάθαρη εικόνα των προβλημάτων, των κενών και των ελλείψεων που υπάρχουν και έχουν εδώ και καιρό κάνει την καταγραφή των θεμάτων και την χαρτογράφηση των προβλημάτων.

Η κα. Κιτσανού υποστήριξε ότι τα νοσοκομεία σηκώνουν πέραν της πανδημίας και το βάρος της διαχείρισης των άλλων νοσημάτων «βλέπουμε χρόνια πάσχοντες, ασθενείς παραμελημένους εξαιτίας της κατάστασης. Τα προβλήματα είναι πολλά. Οι ΜΕΛ σχεδόν γεμάτες. Η κατάσταση δύσκολη».

Αναφορικά για όσα ακούγονται για τις αλλαγές που σχεδιάζει να κάνει το Υπουργείο η κα. Κιτσανού ασκεί κριτική λέγοντας ότι η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν «τα νοσοκομεία χρειάζονται ενίσχυση. Χρειάζεται η πρωτοβάθμια φροντίδα για την οποία συνέχει μιλούν και δεν υπάρχει. Μιλούν για διάφορες αλλαγές και για νοσοκομεία αστικού τύπου. Εμείς χρειαζόμαστε όλα τα νοσοκομεία και χρειάζεται και ενίσχυση με συγκεκριμένες ειδικότητες» υπογράμμισε η κα. Κιτσανού.

Ερωτηθείσα για τα σενάρια που υπάρχουν για επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στην περιοχή μας η κα. Κιτσανού είπε «ελπίζουμε ο υπουργός να μας ακούσει σε όσα θα του θέσουμε. Τα νοσοκομεία έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες και χρειάζονται στήριξη».

 

Τι έγινε στις εκλογές

Τέλος, η κα. Κιτσανού ρωτήθηκε και για τις πρόσφατες εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη νέων εκπροσώπων  για το ΔΣ ΕΙΝΗ. Η κα. Κιτσανού υποστήριξε ότι το δικό τους ψηφοδέλτιο δεν «είχε κομματικό χρώμα» ενώ τόνισε ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας.

Τα ανεπίσημα (η ΕΙΝΗ μέχρι στιγμής δεν έχει αποστείλει τα επίσημα) αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Συνεργασία Γιατρών Ηπείρου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ): 192 ψήφους και 4 έδρες.

ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ): 177 ψήφους και 4 έδρες.

Πρωτοβουλία Γιατρών Ηπείρου (ΣΥΡΙΖΑ): 67 ψήφους και 1 έδρα. Αντιπρόσωποι στην ΟΕΝΓΕ: 2

Αριστερό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜέΡΑ25): 76 ψήφους και 2 έδρες. Αντιπρόσωποι στην ΟΕΝΓΕ: 2.

Στην ΟΕΝΓΕ, η Συνεργασία εκλέγει 5 εκπροσώπους, η ΔΗΠΑΚ 4, η Αριστερή Ενωτική Κίνηση 2, και η Πρωτοβουλία 2.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ