Έσπασαν ρεκόρ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Τοπικά

Τέσσερα συνολικά ρεκόρ, ένα παγκόσμιο και τρία πανελλήνια, έσπασαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 που έγινε στα Γιάννενα το Σαββατοκύριακο.
Το Παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των νεανίδων έγινε από την Ελπίδα Τζένγκο στον ακοντισμό με 63.96 ενώ το προηγούμενο κατείχε η κουβανή Ατζιλάρε με 63.86 από τον Αύγουστο του 2015 στους Παναμερικανικούς αγώνες.
Στο μήκος γυναικών η Σπυριδούλα Καρύδη «πέταξε» στα 6,71 μ. συντρίβοντας το ρεκόρ της Νίκης Ξάνθου, που άντεξε 28 χρόνια και ήταν 6.60 μ. από τις 22 Αυγούστου 1992 που το είχε σημειώσει στο διεθνές μίτινγκ της Δράμας.
Tο δικό της πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων βελτίωσε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου τρέχοντας τα 100μ σε 11.80 (1,6), επίδοση καλύτερη από το 11.83, που είχε πετύχει στις 18 Ιουλίου στη διάρκεια του διασυλλογικού πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη.
Το τρίτο πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε η Άννα Χατζηπουργάνη η οποία έτρεξε τα 400μ εμπόδια σε 59.17 βελτιώνοντας το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία κορασίδων Κ18 που ήταν 59.48 από τις 18 Ιουλίου 2020 στην Κατερίνη στη διάρκεια των διασυλλογικών αγώνων.

Στην πρώτη θέση με 175 βαθμούς ο ΑΓΣΙ

Πολύ μπροστά από τον 2ο τερμάτισε στη γενική βαθμολογία των συλλόγων ο ΑΓΣΙ που πήρε την 1η θέση με 175 βαθμούς, αφήνοντας πίσω 42 βαθμούς τον Ο.Φ.Η. που συγκέντρωσε 133 βαθμούς και στην 3η θέση τον Γ.Σ. Σερρών ’93 με 122 βαθμούς.
Επιμέρους στους άνδρες ο ΑΓΣΙ ήταν 1ος σύλλογος με 104 βαθμούς και 1ος επαρχιακός σύλλογος και στις γυναίκες 4ος σύλλογος.
Οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΑΓΣΙ την δεύτερη ημέρα των αγώνων κατέλαβαν τις παρακάτω θέσεις:
-Νέστορας Κολλιός 1η θέση στα 3.000 μέτρα (δεύτερο χρυσό)
-Σκυταλοδρομία 4Χ400μ Αγόρια 2η θέση με τους Παγούνης Α. Ιωάννου Ο. Κωσταράς Γ. Δασκάλου Λ.
-Σκυταλοδρομία 4Χ400μ Κορίτσια 2η θέση με τις Νταβόνη Ε. Γώγου Χ. Ανδρούτσου Χ. και Ράπτη Α.
-Ράπτη Σωτηρία 3η θέση Άλμα σε μήκος(δεύτερο μετάλλιο)
-Κωσταράς Γεώργιος 4η θέση στα 200 μέτρα.
-Μπαλαντάνη Ελένη 4η θέση στην Σφαιροβολία.
-Βασιλείου Μαρία 9η στο Έπταθλο
-Παγούνης Άγγελος 15ος στα 200 μέτρα.

Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ συγχαίρει και ευχαριστεί

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, συγχαίρει τους αθλητές, τις αθλήτριες, τους προπονητές και τις Διοικήσεις όλων των Σωματείων, που συμμετείχαν για τρεις ημέρες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων Νεανίδων.
Η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με τη συμμετοχή περίπου 1.300 αθλητών, προπονητών και παραγόντων Σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα, με την τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής, σε μια δύσκολη συγκυρία για όλη τη χώρα, αποτέλεσε για όλους μας μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής των Ιωαννίνων και στήριξης της τοπικής οικονομίας.
Παράλληλα, η Επιτροπή Διοίκησης, θεωρεί πως η άρτια διοργάνωση των αγώνων και οι εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις, βάζουν και πάλι την πόλη μας στον «χάρτη» των μεγάλων διοργανώσεων και στον κλασικό αθλητισμό.
«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά για τη συνεργασία, αλλά και να συγχαρώ, τον ΣΕΓΑΣ, όλα τα Σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες, που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων, καθώς και όλα τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης και τους εργαζόμενους στο ΠΕΑΚΙ, για την άρτια και εντυπωσιακή διεξαγωγή των αγώνων, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων. Θεωρώ πως τέτοιες διοργανώσεις αποτελούν μια τονωτική ένεση για την οικονομία της πόλης μας, αλλά παράλληλα, αποτελούν και έναν “πυλώνα” για να αναλάβουν τα Γιάννενα ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις στο μέλλον, σε πανελλήνιο και γιατί όχι και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», αναφέρει σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας.