«Έσφιξαν τα χέρια» για το κλειστό του μπάσκετ

Τοπικά

Εντός του καλοκαιριού η αποξήλωση και μεταφορά στα Ιωάννινα του μεγάλου γηπέδου από το Ελληνικό

Μια αρκετά πιο σημαντική εξέλιξη έφερε η έναρξη της μεταφοράς υλικοτεχνικού εξοπλισμού από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στα Ιωάννινα, καθότι οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που βρέθηκαν στην Αθήνα απέσπασαν δεσμεύσεις για τη μεταφορά του κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης στα Ιωάννινα αντί του κλειστού ξιφασκίας, με δεδομένο ότι το δεύτερο λειτουργεί πλέον ως mega εμβολιαστικό κέντρο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, κατά τις επαφές με τα στελέχη της «Ελληνικό Α.Ε» επήλθε η συμφωνία ώστε το κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης, να αποξηλωθεί και να μεταφερθεί άμεσα στα Ιωάννινα.

Υπενθυμίζεται πως το κλειστό της καλαθοσφαίρισης αφορά μια εγκατάσταση μεταλλικού τύπου, διαστάσεων 50Χ35 μέτρα, με ένα κεντρικό γήπεδο μπάσκετ και άλλα δύο βοηθητικά, μαζί με όλον το συνοδό εξοπλισμό του από το κέλυφος μέχρι την οροφή. Η χωρητικότητα του γηπέδου αυτού φτάνει τις 5.000 θέσεις, με σταθερές και κινητές κερκίδες οι οποίες έχουν ήδη αποξηλωθεί και ένας σημαντικός αριθμός αυτών βρίσκεται ήδη στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ελληνικού αναμένεται να μεταφερθεί στα Ιωάννινα εντός του καλοκαιριού, ενώ αναφορικά με τη χωροθέτησή του, αν και τίποτε δε μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, ότι οι διαστάσεις του και οι βοηθητικοί χώροι που διαθέτει, μπορούν να αξιοποιηθούν στον προτεινόμενο από την ΕΔ του ΠΕΑΚΙ, χώρο, δίπλα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο.

Στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού βρέθηκε από την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ Π. Κολόκας, που παρακολούθησε το πρώτο σκέλος των εργασιών αποξήλωσης και μεταφοράς του εξοπλισμού μαζί με τον υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά, ενώ την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, που συναντήθηκε αργά το απόγευμα με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα των συζητήσεων και επαφών των κ.κ. Αμυρά, Καχριμάνη και Κολόκα με τα στελέχη της «Ελληνικό Α.Ε» μπήκαν και άλλες διεκδικήσεις παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων που παραμένουν αδρανείς, αλλά είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όπως και υλικοτεχνικού εξοπλισμού από άλλους αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις, με τις πρώτες εισηγήσεις να είναι απόλυτα θετικές.

Μιλώντας στο ITV ο Παν. Κολόκας αρκέστηκε να τονίσει, πως αποκτά ιδιαίτερα μεγάλη αξία, η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών εγκαταστάσεων, που δημιουργήθηκαν το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά λίγο έλειψε να καταστραφούν ολοσχερώς και να μην αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών. «Ας το δούμε επιπλέον και ως μία αποκατάσταση του ιστορικού λάθους που έγινε το 2004, όταν σε όλη την Ελλάδα έγιναν έργα για τους Ολυμπιακούς, με μοναδική εξαίρεση την Ήπειρο και τα Ιωάννινα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καθοριστικής σημασίας ήταν πάντως, η στενή συνεργασία και η θετική διάθεση προς την ικανοποίηση των αιτημάτων των τοπικών φορέων από την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της «Ελληνικό Α.Ε.», Νανά Σπυροπούλου, τον γεν. διευθυντή της εταιρείας Βαγγέλη Πέρπερα, αλλά και τον μηχανικό κ. Γκολογιάννη, που έλκει την καταγωγή του από τα Ιωάννινα και έχει βοηθήσει σημαντικά.