Νέα απεργία ενάντια στις αλλαγές στα εργασιακά

Νέα

Κάλεσμα για συμμετοχή από την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο

Νέα 24ωρη απεργία για την προσεχή Πέμπτη 3 Ιουνίου αποφάσισε να προκηρύξει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, με το ΝΤ Ιωαννίνων να συνηγορεί και να ετοιμάζεται για μία ακόμη μαχητική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στη δημόσια διοίκηση. Απευθύνει δε, κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση στα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες συνδικάτων σε όλη τη χώρα, να λάβουν μέρος στην απεργία της 3ης Ιουνίου και ήδη το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ανακοίνωσε την προκήρυξη απεργίας την ίδια ημέρα.
Ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΥΔ Χρ. Γρίβας τόνισε ωστόσο πως όπως και στην προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση με αφορμή την Πρωτομαγιά, έτσι και τώρα, η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που έχει απέναντι στον κόσμο της εργασίας στη χώρα, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα, εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας.

Το Εργατικό Κέντρο

Κάλεσμα στην απεργία την Πέμπτη 3 Ιουνίου και σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από γραφεία του καλεί το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, ως αντίδραση στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά.
«Για τους εκατοντάδες εποχικούς εργάτες στα εργοστάσια των τροφίμων, της εμφιάλωσης, των πλαστικών, κ.α. που χρόνια τώρα βιώνουν την υπερεντατικοποίηση, το νέο έκτρωμα θα σημάνει δουλειά ήλιο με ήλιο, αμέτρητες απλήρωτες υπερωρίες και απολύσεις (θα αρκούν πολλοί λιγότεροι αφού θα δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα). Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, στον τουρισμό, στο εμπόριο, στις διανομές που η εκμετάλλευση τσακίζει κόκκαλα θα βλέπουν το ρεπό με τα κιάλια, η λέξη λάστιχο και η απληρωσιά δεν θα αρκεί να περιγράψει την κατάσταση.
Όλοι στη μάχη για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα! Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, που από κοινού και εναλλάξ τσάκισαν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.