Έρχεται voucher 200 ευρώ για τους εκπαιδευτικούς

Τοπικά

Πάνω από 264 μαθητές σε όλη την Ήπειρο νοσούν με covid 19 ενώ και 32 εκπαιδευτικοί ασθενούν.

Η εικόνα στα σχολεία είναι σταθερή και οι αυξομειώσεις παρουσιάζονται κυρίως στην αρχή και στο τέλος της εβδομάδας σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Συνολικά από όλα τα σχολεία της Ηπείρου απουσιάζουν πάνω από 1600 μαθητές και 144 εκπαιδευτικοί. Ωστόσο η κατάσταση είναι σταθερή.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας  160.000 εκπαιδευτικοί σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, μόνιμοι και αναπληρωτές, δικαιούνται voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τις έντονες διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν σπίτι τους υπολογιστές. «Καλοδεχούμενα» ανέφερε ο κ. Καμπουράκης κληθείς να σχολιάσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για να αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί το voucher θα εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος με τους προσωπικούς κωδικούς Τaxisnet και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους με ψηφιακά μέσα. Κατόπιν θα λαμβάνουν την επιταγή που δικαιούνται στο κινητό τους τηλέφωνο, και θα μπορούν άμεσα να τη χρησιμοποιήσουν, επιδεικνύοντας το barcode που θα τους έχει αποσταλεί, σε κατάστημα της επιλογής τους.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ