Έπιασε δουλειά ο ΕΟΔΥ στην Κακαβιά

Τοπικά

 

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εγκαταστάθηκε χθες το πρωί στην Κακαβιά, στον απόηχο των μέτρων που ανακοίνωσε για το συνοριακό φυλάκιο ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τρίτης.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Κακαβιά, με επικεφαλής στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την επόμενη Δευτέρα, διακοπή λειτουργίας του Τελωνείου τις νυχτερινές ώρες από τις 11 το βράδυ και μέχρι τις 7 το πρωί, ενώ από τις 16 Αυγούστου, όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα από την Αλβανία θα πρέπει να τηρούν αυστηρά 7ήμερη κατ’ οίκον απομόνωση.
Ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας έκανε λόγο για αποφάσεις που θα έπρεπε να έχουν εδώ και καιρό εφαρμοστεί, πλην όμως έστω και τώρα είναι σημαντικές. «Εύχομαι πάντως να μην είναι αργά γιατί τα επιδημιολογικά δεδομένα στη γειτονική χώρα είναι πολύ ανησυχητικά», ανέφερε ο κ. Γρίβας, που εξέφρασε ωστόσο επιφυλάξεις για το δεύτερο σκέλος της απόφασης που δεν αναφέρεται καθόλου στον δεύτερο ανοιχτό συνοριακό σταθμό αυτή τη στιγμή στην Κρυσταλλοπηγή Καστοριάς.
«Ανακοινώθηκαν και εφαρμόζονται τα μέτρα στην Κακαβιά, όμως στην Κρυσταλλοπηγή, η διέλευση γίνεται χωρίς κανένα μέτρο και οι συνάδελφοι εκεί έχουν ξεσηκωθεί και δικαιολογημένα, γιατί πολλοί θα είναι οι πολίτες που θα αποφύγουν τον έλεγχο της Κακαβιάς και θα περνάνε τα σύνορα από την Κρυσταλλοπηγή. Τι σχεδιασμός είναι αυτός που δεν λαμβάνει υπόψιν του βασικές παραμέτρους, ειλικρινά, αδυνατούμε να καταλάβουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γρίβας.

Μερόπη Τζούφη: «Όχι άλλες καθυστερήσεις»

Στη σωστή κατεύθυνση κινούνται τα μέτρα της κυβέρνησης αναφορικά με την υγειονομική θωράκιση της Κακαβιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, η οποία καλεί την κυβέρνηση να τα θέσει σε λειτουργία χωρίς καμία καθυστέρηση.
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε εχθές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με την αποτροπή διασποράς του κορωναϊού, περιλαμβάνουν ρυθμίσεις και για τον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς. Είναι σε θετική κατεύθυνση και απαντούν -έστω και καθυστερημένα- στα αιτήματα των τοπικών αρχών και των εργαζομένων.
Οι σοβαρές ελλείψεις στην υγειονομική θωράκιση της Κακαβιάς διαπιστώθηκαν και κατά την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο συνοριακό σταθμό. Στη συνέχεια, με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, ζητήθηκε -μεταξύ άλλων- η άμεση εγκατάσταση κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ ώστε να ενισχυθούν οι έλεγχοι.
Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της, δίχως άλλες χρονοτριβές και καθυστερήσεις, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και το περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της βουλευτή.