Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση ο Μεγάλος Δακτύλιος

Τοπικά

Προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και στεγάστρων για τις στάσεις των αστικών, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου

 

Τους όρους δημοπράτησης του μεγάλου δακτυλίου της πόλης καθώς και δύο ακόμη έργων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, κατά τη συνεδρίασή της την Τρίτη.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκε ο δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την προμήθεια έξι απορριμματοφόρων οχημάτων με προϋπολογισμό 990.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Το έργο προμήθειας- μεταφοράς στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων αστικών συγκοινωνιών έχει προϋπολογισμό 115.500 ευρώ και χρηματοδοτείται επίσης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Περιλαμβάνει την προμήθεια και αντικατάσταση σε 33 στάσεις στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών.
Η Οικονομική Επιτροπή, λίγες ώρες αφότου δόθηκε το πράσινο φως από την Διαχειριστική Αρχή προχώρησε στην έγκριση των όρων δημοπράτησης για τον μεγάλο δακτύλιο της πόλης, ένα από τα σημαντικότερα έργα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

«Ο Δήμος και οι υπηρεσίες του ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για την δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου κι αυτό αποτυπώνεται στην σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Η καθυστέρηση που υπήρξε δεν ήταν με δική μας υπαιτιότητα όμως όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν. Σκοπός είναι με την ανάδειξη του αναδόχου να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για έναν οδικό άξονα που θα αλλάξει τα κυκλοφοριακά δεδομένα και θα δώσει ανάσα στην πόλη των Ιωαννίνων. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και βέβαιοι ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα συμβάλλοντας έτσι και στην απορρόφηση πόρων από το ΕΣΠΑ» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος έργων και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος.