Ένα φορτηγό αγάπης για Τουρκία και Συρία

Τοπικά

Ένα φορτηγό γεμάτο με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διάρκειας αναχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης

Δεν περίσσευε η αγάπη και η αλληλεγγύη με την οποία η Ήπειρος δείχνει την αγάπη της και την αλληλεγγύη της με πρώτη στάση την Αθήνα και τελικό προορισμό τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Ειδικότερα, ένα φορτηγό γεμάτο με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διάρκειας αναχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Περίβλεπτο. Πρόκειται για το έμπρακτο αποτέλεσμα της ανταπόκρισης στην έκκληση της Ιεράς Συνόδου και της «Αποστολής», προς τις μητροπόλεις της χώρας, που με τη σειρά τους απευθύνθηκαν στους πιστούς ζητώντας να προσφέρουν ό,τι ο καθένας μπορεί για την ανακούφιση των πληγέντων. Όλα τα είδη συγκεντρώθηκαν στην Ενορία της Περιβλέπτου καιτο μεσημέρι της Πέμπτης ξεκίνησε η φόρτωσή τους με το βαρύ όχημα να ξεκινά αργότερα το ταξίδι του με πρώτο σταθμό την Αθήνα.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος ήταν παρών στην Περίβλεπτο και σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το σύνολο των πολιτών αλλά και των εταιρειών που ανταποκρίθηκαν με τις προσφορές τους. «Είναι ένα αληθινό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης προς όποιον υποφέρει από τη φοβερή καταστροφή και έχει πραγματική ανάγκη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Βαθειά πληγή το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων εξέφρασε παράλληλα και τη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, κάνοντας λόγο για ένα «ταρακούνημα» για όλους. «Είμαστε όλοι βαθύτατα πληγωμένοι και τασσόμαστε στο πλευρό όσων έχασαν δικά τους πρόσωπα και ειδικά των γονέων που έχασαν τα παιδιά τους. Είναι ένα γερό ταρακούνημα για όλους μας αυτό το δυστύχημα και γι’ αυτό βλέπουμε τους νέους ειδικά να ξεσηκώνονται δικαιολογημένα.

Θα πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί στο χώρο ευθύνης μας, στο χώρο εργασίας μας, ειδικά, όταν διαχειριζόμαστε τις τύχες άλλων ανθρώπων. Όλοι έχουν ευθύνες και αυτό φάνηκε στην περίπτωση αυτή, από την Κυβέρνηση μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο, αλλά όλοι θα πρέπει να αναλαμβάνουμε και το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί την ώρα που πρέπει και όχι αφού γίνει το κακό. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μη βοηθάμε τη νεολαία μας, όμως δίνουμε στους νέους μας έναν κόσμο που άλλοτε τους οδηγεί στην απογοήτευση, άλλοτε στην εκμετάλλευση και κάποιες φορές, δυστυχώς και στο θάνατο και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε», τόνισε ο κ. Μάξιμος.