Νέο συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη

Τοπικά

Κάλεσμα συμμετοχής στο νέο συλλαλητήριο που διοργανώνεται αύριο Κυριακή 12 Μαρτίου στις 5:30μμ στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση/ κάλεσμα, «Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης!».

Στην ανακοίνωση τονίζονται μεταξύ άλλων: «Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της πόλης μας, οι μαθητές και οι φοιτητές με τον παλμό τους, μετέτρεψαν τη θλίψη και την οργή σε αγώνα, σε φωνή, έγιναν η φωνή των νεκρών και έστειλαν την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. Η απεργία πραγματοποιήθηκε ενάντια στην οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης του δολοφονικού εγκλήματος στα Τέμπη, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ενάντια στα μέτρα καταστολής και εκφοβισμού του λαού και παρά την απουσία της θλιβερής ηγεσίας της ΓΣΕΕ, την οποία τα συνδικάτα προ πολλού έχουν ξεπεράσει. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί. Η σημερινή κυβέρνηση, η προηγούμενη κυβέρνηση, τα κόμματα που κυβέρνησαν και υλοποιούν την πολιτική που αφήνει πίσω της εκατόμβες νεκρών, έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Είναι ένοχοι! Τα υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα τους δεν συγκινούν κανέναν» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΙ.