Εν αναμονή της ανακοίνωσης των ονομάτων

Τοπικά

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για τα κενά των σχολείων όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνο Καμπουράκη, είναι πιθανόν στις 26 Αυγούστου να ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αλλά και σε ποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται, ενώ αμέσως μετά στις 27 και 28 Αυγούστου οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα πρέπει να δηλώσουν τα σχολεία στα οποία προτιμούν να τοποθετηθούν.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καμπουράκης έχει γίνει αναλυτική περιγραφή των κενών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προκειμένου να καλυφθούν και την 1η Σεπτεμβρίου να μπορούν να έχουν εικόνα όλων των σχολείων και να ξεκινήσουν στις 12 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα με  όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και ελλείψεις.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες είχε προηγηθεί η ανακοίνωση οκτώ χιλιάδων μόνιμων διορισμών σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας που ήδη πολλοί εξ αυτών έχουν ορκιστεί και μεταβαίνουν στις διευθύνσεις που έχουν τοποθετηθεί.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ