Έτοιμα για να δεχτούν τους μαθητές οι νέες σχολικές μονάδες

Τοπικά

Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τα νέα σχολικά κτίρια για το 1ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και το Ειδικό Σχολείο ΣΑΠ να είναι έτοιμα.

Τα σχολικά αυτά κτήρια που έχουν κατασκευαστεί σε έκταση του παλαιού «Χατζηκώστα» στην οδό Γ. Παπανδρέου έχουν ολοκληρωθεί και έχουν παραδοθεί στην Περιφερειακή Εκπαίδευση προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την στελέχωση και την λειτουργία τους.

Το 1ο Νηπιαγωγείο συστεγάζεται τα τελευταία χρόνια στο Καπλάνειο, ενώ το Ειδικό Σχολείο ΣΑΠ λειτουργούσε στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Καμπουράκης τα νέα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 12 Σεπτεμβρίου.

Έτοιμο είναι σύμφωνα με τον κ. Καμπουράκη και το νέο Νηπιαγωγείο δυναμικότητας 50 νηπίων, στο οικόπεδο των πρώην «στρατιωτικών φούρνων». Πρόκειται για ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο που αναπτύσσεται στο ισόγειο σε μια ενιαία στάθμη σε όλο το εσωτερικό αλλά και μεταξύ εσωτερικών χώρων και εσωτερικών αυλών και διακρίνεται σε: δυο κύριες αίθουσες, αίθουσα ανάπαυσης, χώρος υποδοχής γονέων και νηπίων, γραφείο νηπιαγωγών κλπ. «Τα αναμενόμενα οφέλη των νέων δομών αφορούν τον ευρύτερο πληθυσμό της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς θα υπάρξει αποσυμφόρηση των υπόλοιπων Νηπιαγωγείων και ειδικά αυτών στο κέντρο της πόλης».

Τέλος, αναφορικά με το Μουσικό Σχολείο ο κ. Καμπουράκης εξήγησε ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει όλα τα τελευταία χρόνια δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής οριστική λύση για το κτηριακό πρόβλημα.