Ελκυστικές σπουδές στη Νομική Σχολή

Τοπικά

Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Ελκυστικές σπουδές και απόκτηση ενός διεθνώς αναγνωρισμένου πτυχίου της Νομικής Σχολής, με ένα πλήθος ακόμη συγκριτικών πλεονεκτημάτων παρέχει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στους Ελλαδίτες φοιτητές που επιλέξουν να σπουδάσουν στη Μεγαλόνησο.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συγκαταλέγεται μεταξύ των 600 κορυφαίων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων του πλανήτη με συνεχείς διακρίσεις και ανέλιξη στις αξιολογήσεις, με τη Νομική Σχολή να αποτελεί ένα από τα «βαριά χαρτιά» του ιδρύματος.

Η Νομική Σχολή το Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι η μοναδική εκτός της ελληνικής επικράτειας, που προσφέρει ένα ελληνικό πρόγραμμα σπουδών, στην ελληνική γλώσσα για το Ελληνικό Δίκαιο, κάτι που συνιστά μία πρωτοτυπία όπως ανέφερε ο επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Γρηγόρης Μιχαηλίδης, που βρέθηκε στα Ιωάννινα και μίλησε στο ITV για τις σπουδές στην Κύπρο.

Ο κ. Μιχαηλίδης επισήμανε πως σε αντίθεση με ό,τι γινόταν ή πίστευαν οι περισσότεροι τα προηγούμενα χρόνια, οι σπουδές στην Κύπρο πλέον είναι εφάμιλλες με αυτές σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του εξωτερικού για τους Έλληνες αποφοίτους του Λυκείου, με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να συνδυάζει ένα πλήθος άλλων δυνατοτήτων και παροχών σε σίτιση και στέγαση που το κάνουν ακόμη ελκυστικότερο.

«Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι φυσικά πως πρόκειται για μία Σχολή, με ελληνικό πρόγραμμα σπουδών, που βασίζεται στο Ελληνικό Δίκαιο και που γίνεται στην ελληνική και όχι στην αγγλική γλώσσα. Είναι κάτι που δε γίνεται πουθενά αλλού στον κόσμο και γι’ αυτό θεωρούμε κι εμείς πως ουσιαστικά η Νομική μας Σχολή είναι η τέταρτη Νομική της Ελλάδας, μετά της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Κομοτηνής», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

Η επαγγελματική αποκατάσταση και απορρόφηση των πτυχιούχων της Νομικής Σχολής στην αγορά εργασίας σε διεθνές επίπεδο, αποδεικνύει όπως είπε ο κ. Μιχαηλίδης, το υψηλό επίπεδο και την αναγνώριση που τυγχάνει διεθνώς το πτυχίο της Σχολής.

«Είναι μύθος το υψηλό κόστος»
Ο κ. Μιχαηλίδης ρωτήθηκε για το κόστος των διδάκτρων σε συνδυασμό και με το κόστος διαβίωσης στην Κύπρο, λέγοντας, πως εδώ και χρόνια έχει καταρριφθεί στην πράξη, ο μύθος πως οι σπουδές στην Κύπρο είναι πολύ ακριβότερες από τις σπουδές στην Ελλάδα σε ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Τα ετήσια δίδακτρα για τους Ελλαδίτες φοιτητές είναι 9.000 ευρώ ενώ έχει θεσπιστεί και μία υποτροφία που μπορεί να μειώσει ακόμη περισσότερο το κόστος των διδάκτρων. Αν υπολογίσει κάποιος το ποσό αυτό σε ετήσια βάση, δεν προκύπτει κάποια ιδιαίτερα μεγάλη δαπάνη, ειδικά αν το συνδυάσει με τις παροχές που υπάρχουν σε σίτιση και στέγαση. Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται κάποιος φοιτητής στην Ελλάδα που σπουδάζει σε πανεπιστήμιο μακριά από την πόλη του, λιγότερα από 900-1000 ευρώ το μήνα», τόνισε.

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα
Καταλήγοντας ο κ. Μιχαηλίδης ρωτήθηκε για το εάν η Ελλάδα έχει καθυστερήσει να περάσει στην εποχή των ιδιωτικών πανεπιστημίων, τονίζοντας πως αυτό ισχύει, αλλά το σημαντικό είναι, τα βήματα που θα γίνουν στο εξής να είναι μελετημένα και σταθερά, χωρίς μεσοβέζικες λύσεις, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κύπρου, που μέσα σε λίγα μόλις χρόνια μετετράπηκε σε ένα διεθνές ακαδημαϊκό και ερευνητικό κέντρο σπουδών με την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, που αποφέρει τεράστια έσοδα στην εθνική οικονομία.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ