Η Energean Μέγας Χορηγός στο 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης

Εκδηλώσεις

Η Energean στηρίζει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ν. Ιωαννίνων

Η Energean στηρίζει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ν. Ιωαννίνων

Για μια ακόμη χρονιά η Energean στηρίζει ως Μέγας Χορηγός το Φεστιβάλ Δωδώνης, έναν από τους κορυφαίους πολιτιστικούς θεσμούς σε όλη την χώρα, το οποίο φιλοξενεί εκδηλώσεις σε χώρους εμβληματικούς για την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και το τουριστικό προφίλ της Ηπείρου και της χώρας, γενικότερα, όπως είναι το Αρχαίο Θέατρο και ο Αρχαιολογικός Χώρος της Δωδώνης, οι Πηγές του Αχέροντα και η Λίμνη Βηρού.

Το 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης ανοίγει αυλαία την Παρασκευή 28 Ιουλίου με τη συναυλία «Ο ομφαλός του κόσμου» του Goran Bregovic, του πλέον αναγνωρίσιμου μουσικοσυνθέτη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Το Φεστιβάλ Δωδώνης επίσης θα φιλοξενήσει:

-30 Ιουλίου, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Εθνικό Θέατρο «Σφήκες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου.

1 Αυγούστου (Πανσέληνος), Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης – «μεταΜέλισσες»: Η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Alex Sid και ο Γιάννης Βασιλώτος σε ένα reunion με τα τραγούδια, από την τηλεοπτική σειρά, «Αγριες Μελισσες»

2 Αυγούστου, Πηγές Αχέροντα/ Σιστρούνι – συναυλία Κώστα Τζίμα, ενός από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της νεότερης γενιάς στην Ήπειρο.

3 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος «ΤΡΩΑΔΕΣ» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Θόδωρου Στεφανόπουλου και σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη.

4 Αυγούστου, Λίμνη Βηρού (Πηγές Λούρου)/ Βουλιάστα, συναυλία παραδοσιακής μουσικής του Δημήτρη Υφαντή

8 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, «Οιδίπους Τύραννος, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και στο ρόλο της Ιοκάστης τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Στήριξη της θεατρικής ομάδας «Επί Σκηνής» του Δήμου Ζίτσας

Επιπλέον, η Energean στηρίζει από φέτος την προσπάθεια της θεατρικής ομάδας «Επί Σκηνής» του Δήμου Ζίτσας, η οποία έχει αναπτύξει μια αξιόλογη πορεία στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα.

Η θεατρική ομάδα «Επί Σκηνής» ανεβάζει φέτος το «Τριαντάφυλλο στο Στήθος» του Τενεσί Ουίλιαμς σε σκηνοθεσία Κατερίνας Τσολίγκα και ήδη έχει ξεκινήσει τις παραστάσεις της σε χωριά  του Δήμου Ζίτσας, ενώ έχει προγραμματίσει παραστάσεις στον Δήμο Βόρειο Τζουμέρκων αλλά και στην Δερβίτσανη στην Αλβανία.

Η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά:

«Άλλη μια χρονιά μας βρίσκει κοντά στο 7ο Φεστιβάλ Δωδώνης, μια διοργάνωση που έχει πλέον αναχθεί σε σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού όχι μόνο στην Ήπειρο αλλά και συνολικά στην χώρα μας. Πρόκειται για μια επιλογή μας που απορρέει από τη δραστηριοποίησή μας στην έρευνα υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ηπείρου, καθώς και την πολιτική μας στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η οποία διαμορφώνεται με επίκεντρο τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, εν προκειμένω, του Στόχου 11 για Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες και του Στόχου 17 για Συνεργασία στην Επίτευξη των Στόχων.

Ωστόσο, πρόκειται και για μια επιλογή η οποία δικαιώνεται απόλυτα από τις προσωπικότητες του πολιτισμού που παρελαύνουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ κάθε χρόνο, την ποιότητα των παραστάσεων και την προσέλευση του κοινού.

Επιπλέον, είμαστε χαρούμενοι που στηρίζουμε φέτος και την θεατρική ομάδα “Επί Σκηνής” του Δήμου Ζίτσας, μια ερασιτεχνική προσπάθεια που όμως χαρακτηρίζεται από τον άψογο επαγγελματισμό των ανθρώπων που την υλοποιούν.

H Εnergean είναι δεσμευμένη να στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται και, σίγουρα, ο πολιτισμός είναι ένα πεδίο που σαφέστατα προσφέρεται για την ενίσχυση των πλέον αξιόλογων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν οι κοινωνικοί μας εταίροι».