Δράση πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Τοπικά

Στα Γιάννενα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, που θα φιλοξενηθεί μέχρι 7 Ιουνίου στα Γιάννενα και στους Δήμους Ζίτσας και Μετσόβου.

Πρόκειται για μια  πρωτοβουλία του αθλητικού συλλόγου «Γιάννενα, Γυναικείο Ποδόσφαιρο» που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο αντιπρόεδρος του αθλητικού συλλόγου κ. Κώστας Παύλου, βρέθηκε το Σάββατο στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων και μίλησε για αυτή τη δράση που είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Παύλου, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, που έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 30 ετών κι αφού πάλεψε με τον καρκίνο.

Ο πρόεδρος της ομάδας κ. Μιχάλης Τσίντας επικεντρώθηκε στην ανάδειξη της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου λέγοντας ότι «έχει καταφέρει να αγωνίζεται στην Α’ εθνική και θα συνεχίσουν να δίνουν μάχες για την περαιτέρω ανάδειξη του αθλήματος».

Η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Ιωαννιτών κα. Γιάννα Μαμακή υπογράμμισε ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς των γυναικών ζητώντας συγγνώμη σε όσες γυναίκες δεν πρόλαβαν να κλείσουν ραντεβού και υποσχόμενη ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για ανάλογες δράσεις.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης και ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας εξήραν την πρωτοβουλία και δήλωσαν ότι θα είναι πάντα αρωγοί τέτοιων πρωτοβουλιών με πρόσημο την πρόληψη.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ