Όνειρο θερινής νυκτός για τους πολλούς οι διακοπές…

Νέα

Πέρα από την μετακίνηση που είναι ακριβή με ό,τι μέσο και αν ταξιδέψει κάποιος, ακριβότερη γίνεται και η διαμονή και η σίτιση.

Όνειρο θερινής νυκτός… θα είναι για πολλούς έλληνες και ελληνίδες οι φετινές διακοπές καθώς το κόστος των καυσίμων αλλά και συνολικά οι αυξήσεις των τιμών δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στις περισσότερες οικογένειες που είτε δε θα κάνουν διακοπές είτε θα κάνουν λιγότερες μέρες.

Τα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού έχουν θετικό πρόσημο για τις αφίξεις από το εξωτερικό αλλά το μεγάλο θέμα είναι τι θα γίνει με τον εσωτερικό τουρισμό καθώς οι προσδοκίες μειώνονται για μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας που αδυνατεί να τα βγάλει πέρα με την καθημερινότητα πόσο δε με τις διακοπές…

Το κόστος εκτοξεύεται σε όλους τους προορισμούς και ειδικά στα νησιά που ήταν και παραμένουν ακριβοί προορισμοί ειδικά για όσους δεν είναι κάτοικοι Αττικής.

Πέρα από την μετακίνηση που είναι ακριβή με ό,τι μέσο και αν ταξιδέψει κάποιος, ακριβότερη γίνεται και η διαμονή και η σίτιση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθης Σιούτης κληθείς να μιλήσει για τα στοιχεία είπε ότι υπάρχει ρεύμα ανόδου στις αφίξεις από το εξωτερικό αλλά προς το παρόν δεν είναι σαφές τι θα γίνει με τον εσωτερικό τουρισμό λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ενισχύσει τους πολίτες για να μπορέσουν να κάνουν διακοπές και φυσικά να στηριχτεί όλη η οικονομική αλυσίδα της χώρας.

«Είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας ο τουρισμός. Χρειάζεται η κυβέρνηση να ενισχύσει τον κόσμο για να ενισχύσουν και εκείνοι όλες τις επαγγελματικές ομάδες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό».

Εν αναμονή

Στο μεταξύ, σύντομα θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2022-2023 της ΔΥΠΑ (π. ΟΑΕΔ) για 300.000 δικαιούχους.

Φέτος να γίνει πιο ελκυστικό το πρόγραμμα, μειώνεται η συμμετοχή των πολιτών και αυξάνεται η τιμή που πληρώνει η ΔΥΠΑ στα ξενοδοχεία, έτσι ώστε να συμμετάσχουν περισσότερα ξενοδοχεία, να είναι περισσότερα δωμάτια διαθέσιμα και έτσι να είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρίνεται στο αυξημένο κόστος φέτος λόγω της ενέργειας.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση δικαιούχων, που επιλέγονται με μοριοδότηση, και των ωφελουμένων μελών τους, για την πραγματοποίηση διακοπών σε Τουριστικά Καταλύματα της Ελλάδας που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ και την ακτοπλοϊκή μετακίνησή τους σε και από αυτά (εφόσον απαιτείται).

Η επιδότηση γίνεται με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 01.08.2022 έως 31.07.2023.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ