ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ – Κίνητρα για επενδύσεις εξετάζει το Υπ. Ανάπτυξης

Τοπικά

Κίνητρα για την εγκατάσταση επενδύσεων σε μερικές παραμεθόριες περιοχές εξετάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με μία από αυτές να αποτελεί ο Δήμος Πωγωνίου. Αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Σταμπουλίδη στον Δήμο, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην ευρύτερη περιοχή με αφορμή την επετειακή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.
Από την πλευρά του δήμου Πωγωνίου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κ. Καψάλης, τέθηκε το ζήτημα ως αναγκαιότητα που μπορεί να βοηθήσει και στην ανάπτυξη της παραμεθόριας περιοχής αλλά και ευρύτερα στην ανάπτυξη της τοπική οικονομίας.
Ο κ. Καψάλης σε δηλώσεις του τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, με τον δήμο Πωγωνίου και την τοπική κοινωνία να ζητά συγκεκριμένες δεσμεύσεις για ζητήματα που θα διευκολύνουν την εγκατάσταση επιχειρήσεων, όπως είναι τα φορολογικά κίνητρα και απαλλαγές.
Από την άλλη ο κ. Καψάλης τόνισε ότι η πρόταση αυτή δεν σχετίζεται με τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) που είχε συζητηθεί και στο μακρινό παρελθόν, χωρίς όπως είπε να αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
«Η ανάδειξη και πιστοποίηση τοπικών προϊόντων ΠΟΠ με απλούστερες διαδικασίες, η πιλοτική εφαρμογή αναπτυξιακών κινήτρων σε επιμεθόριες περιοχές, το καθεστώς φορολογίας του τσίπουρου αλλά και τα σημαντικά ζητήματα της ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού, της πάταξης του λαθρεμπορίου και της αποτελεσματικότερης φύλαξης των συνόρων τέθηκαν επίσης υπόψιν του Γενικού Γραμματέα στη συνάντηση και περιμένουμε να καθοριστεί η ημερομηνία της συνάντησης στο υπουργείο Ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Καψάλης.