ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Αλλαγή σελίδας παρά τα προβλήματα

Νέα

Αντιμέτωπο με ελλείψεις σε χρηματοδότηση και προσωπικό βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως λίγο-πολύ και όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, με τα συγκεκριμένα προβλήματα να έχουν λάβει διαχρονικό χαρακτήρα.
Την περασμένη χρονιά το Πανεπιστήμιο ναι μεν άλλαξε υπόσταση και μεγάλωσε με την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ηπείρου, όμως ταυτόχρονα αυξήθηκαν και οι προκλήσεις σε γραφειοκρατικό και διοικητικό επίπεδο, όπως ήταν αναμενόμενο.
Σήμερα το απόγευμα στις 6 στην ΕΗΜ οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα παρουσιάσουν τα πεπραγμένα του 2019, με τον πρύτανη Τρ. Αλμπάνη να τονίζει πως παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν είναι εύκολο να λυθούν από τη μία μέρα στην άλλη, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει αλλάξει σελίδα.
«Μένει ως κύριο ζητούμενο η ενίσχυσή του με εκπαιδευτικό προσωπικό και φυσικά η ενίσχυση της χρηματοδότησης που αφορά όλα τα ΑΕΙ, ώστε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να συνεχίσει να βρίσκεται ψηλά στις λίστες αξιολόγησης σε παγκόσμιο επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν τίθεται θέμα μετονομασίας
Ο κ. Αλμπάνης με αφορμή τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις στη Θεσπρωτία για την απόφαση της Συγκλήτου να ανασταλεί οριστικά η προοπτική λειτουργίας του Τμήματος Διερμηνείας και Μετάφρασης επανέλαβε όσα είχε πριν από δέκα ημέρες αναφέρει σε σχετική συνέντευξη τύπου, ενώ για την πρόταση που κατέθεσε ο δήμος Αρταίων για τη μετονομασία του Πανεπιστήμιου, σε Πανεπιστήμιο Ηπείρου ήταν αφοπλιστικός.
«Δεν υφίσταται κανένα θέμα αλλαγής τίτλου του ονόματος του Πανεπιστημίου. Ο κ. Τσιρογιάννης μπορεί να καταθέτει αυτή την πρόταση, όμως το Πανεπιστήμιο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αλλαγής της επωνυμίας του».

Αιτήσεις για τα δωμάτια σε ξενοδοχεία
Στον τομέα της φοιτητικής μέριμνας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε η κατανομή δωματίων σε δικαιούχους φοιτητές στις εστίες και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από επίσης δικαιούχους για την κατανομή των 60 δωματίων που έχουν εξασφαλισθεί σε ξενοδοχεία της πόλης.