ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ -Εβδομάδα Εθελοντικού Καθαρισμού Μονοπατιών

Τοπικά

Από το Σάββατο 1 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 6 Ιουλίου

Με στόχο την ανάδειξη και διάσωση των μονοπατιών και του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου Εβδομάδα Εθελοντικού Καθαρισμού Μονοπατιών σε συνεργασία με το Φιλεκπαιδευτικό, Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Πωγωνιανής, το Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο (Φ.Ο.Σ) Πωγωνίου και την εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων Trace Your Eco.

Από το Σάββατο 1 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 6 Ιουλίου μια ομάδα ξένων και Ελλήνων εθελοντών από τη Θεσσαλονίκη αλλά και την περιοχή του Πωγωνίου και των Ιωαννίνων θα εργαστούν ώστε για να μείνουν καθαροί οι πεζοπορικοί δρόμοι και να ξαναζωντανέψουν τα παλιά μονοπάτια που διασχίζουν μια έκταση απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Η εθελοντική ομάδα θα πραγματοποιήσει εργασίες απλής συντήρησης, καθαρισμού και σήμανσης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ιστορία, τη φυσική ομορφιά και τον πλούσιο ιστορικό πολιτισμό του Πωγωνίου.

Οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν, μεταξύ άλλων οι εθελοντές, είναι η χαράδρα του Κουβαρά με το ομώνυμο γεφύρι, η ένωση του παραδοσιακού οικισμού του Δολού με το Δελβινάκι και το ξεχωριστό γεφύρι Γκρέτσι, η χαράδρα του Γορμού, καθώς επίσης οι πηγές Γκλάβας στο Ωραιόκαστρο.

«Πρόκειται για μία σημαντική δράση, που υλοποιείται στα πλαίσια μιας συντονισμένης προσπάθειας ανάδειξης των πεζοπορικών διαδρομών, με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή καθώς θα αναδειχθεί η φυσική ομορφιά του Πωγωνίου και τα μονοπάτια θα καταστούν επισκέψιμα στους περιπατητές. Οι πεζοπόροι αποτελούν μεγάλη κατηγορία στον τομέα του τουρισμού και είμαστε βέβαιοι πως τα μονοπάτια της περιοχής θα τους κατακτήσουν. Η συγκριμένη προσπάθεια στοχεύει στην ανάδειξη του πολύτιμου ιστορικού και φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να μας συνοδεύσουν σε αυτή τη δράση» τονίζει ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 6988413549 (κ. Νιόβη Τόμου).