«Καρδιοχτύπησαν» μέχρι να βγει η έδρα στο Νομό στο ΠΑΣΟΚ

Τοπικά

Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής επιβεβαίωσε για το ΠΑΣΟΚ την κατεύθυνση στην οποία θέλει να κινηθεί η Χαριλάου Τρικούπη.

Με 11,9%, 32 βουλευτές, στην επόμενη Βουλή και μια συγκράτηση των ποσοστών του στα επίπεδα του Μαΐου, το κόμμα αντέχει και αποδεικνύει πώς το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν ήταν συγκυριακό.

Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να κρατήσει την έδρα στο Νομό Ιωαννίνων και ο Ιωάννης Τσίμαρης θα ορκιστεί βουλευτής. Το ΠΑΣΟΚ μετά από πολλά χρόνια εκλέγει βουλευτή στο Νομό Ιωαννίνων και αυτό όπως ανέφεραν τα στελέχη του κόμματος ήταν πέραν όλων των άλλων ένα μεγάλο στοίχημα. Η εκλογή του Ιωάννη Τσίμαρη πέρασε δια πυρρός και σιδήρου… καθώς τα δεδομένα της κατανομής των πέντε εδρών στο Νομό άλλαξαν τουλάχιστον τρεις φορές!

Τελικά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα οριστικοποιήθηκε ότι η έδρα είναι του ΠΑΣΟΚ ενώ στο εκλογικό κέντρο πήγε και ο Ιωάννης Τσίμαρης.

Εδώ, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε απώλειες ψήφων σε σχέση με το Μάΐο απόρροια και της συνολικής αποχής αλλά και της όποιας δυσαρέσκειας υπήρξε από τα αποτελέσματα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και με το κλείσιμο της κάλπης στο εκλογικό κέντρο βρέθηκαν πολλά στελέχη αλλά και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής. Παρούσες και οι υποψήφιες Ντίνα Μπακόλα και Βάλια Μήτσιου που μιλώντας στο Itv αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα των εκλογών αλλά και στα προτάγματα της επόμενης μέρας.

Και οι δυο έδωσαν την μάχη για την είσοδο στη βουλή και αναφέρθηκαν στον αγώνα που έκαναν όλο το διάστημα μετά τις εκλογές της 21ης Μαϊου ώστε το ΠΑΣΟΚ να κρατήσει και να ενισχύσει τα ποσοστά του και φυσικά να διατηρήσει την έδρα στο Νομό Ιωαννίνων. Αν και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπως σε όλα τα κόμματα, υπήρξαν δυσαρέσκειες για τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας, τα στελέχη του κόμματος προσπάθησαν να επικοινωνήσουν το πρόγραμμα και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ