Διεθνή συνέδρια στα Γιάννενα για τα 200 χρόνια

Τοπικά

Ενεργό ρόλο στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση διεκδικεί ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η συμμετοχή των Ιωαννίνων στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ελλάδα 2021» ήταν και το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που είχε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ με την επικεφαλής της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η κ. Αγγελοπούλου είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί τα Γιάννενα στα τέλη Μαρτίου κάτι που δεν έγινε τελικά λόγω των μέτρων.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα συμμετέχει στις δραστηριότητες που γίνουν την επόμενη χρονιά και οι οποίες σε τοπικό επίπεδο θα συντονιστούν από μία επιτροπή της πόλης υπό τον τίτλο «Ιωάννινα 2021» η οποία θα συγκροτηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τα Γιάννενα θα φιλοξενήσουν δύο σημαντικά, διεθνή συνέδρια με την καθοριστική συμμετοχή του Πανεπιστημίου και άλλων θεσμικών φορέων.

Επίσης, θα γίνει ένας κύκλος διαλέξεων ενώ θα πραγματοποιηθεί σειρά από μουσικά δρώμενα με τα μουσικά σύνολα του Πνευματικού Κέντρου.

Ταυτόχρονα θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες που θα σηματοδοτούν την προοπτική της περιοχής σε τομείς αιχμής, αλλά και σε κλάδους με μακρά παράδοση.

Ενδεικτικά αναφέρονται δράσεις που θα αποτυπώνουν τις δυνατότητες των Ιωαννίνων στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, στην ιατρική και τις μεταμοσχεύσεις όπως και στην αργυροχοΐα.

«Στην πρώτη τηλεδιάσκεψη με την κ. Αγγελοπούλου και τους συνεργάτες της θέσαμε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο Δήμος μας ώστε το 2021 να οργανώσουμε γεγονότα με διεθνή αντίκτυπο. Γεγονότα που θα αναδείξουν πτυχές της ιστορίας αλλά και τις προοπτικές της περιοχής», τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

 

 

 

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ